ACSI FreeLife

Menu

Kamperen op het Deense Funen

Kamperen op het Deense eiland Funen is kamperen in een sprookje. Het Deense Funen is namelijk de geboorteplaats van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. ACSI FreeLife reisde er heen en begrijpt dat het eiland hem inspireerde. In ACSI FreeLife 1-2017 lichten we zeven campings uit. Hier alvast een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Het kan niet missen dat het Deense Oostzee-eiland Funen als sprookjeseiland op de kaart staat. Odense is immers de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Mocht je het even kwijt zijn, onder andere ‘De nieuwe kleren van de keizer’ en ‘De prinses op de erwt’ zijn van zijn hand. In de herfst van 2016 is begonnen met de bouw van een nieuw en groter Hans Christian Andersen-museum.

Sprookjes bestaan op Funen

Daarnaast is er een app voor de Andersen-trail, een tour langs de kastelen van het eiland waar de sprookjesschrijver vaak te gast was. De vele herenhuizen – in totaal 123 – en de herinnering aan Andersen maken Funen bijzonder. Bovendien is het eiland in het midden van Denemarken ook echt sprookjesachtig mooi met stranden, een groen heuvelachtig landschap en sfeervolle dorpjes. En niet te vergeten 35 ACSI-campings, waarvan de meeste pal aan zee liggen.

Je kunt Funen makkelijk en tolvrij bereiken via Bremen, Hamburg, Flensburg, Kolding en vervolgens de brug over de Kleine Belt naar Middelfart. Hij heet de nieuwe brug maar dateert overigens al van 1970 en is verbonden met de snelweg.

Sensatie op Funen

Wie wat spanning en sensatie wil, kan sinds kort ook zestig meter boven de zee lopen over de oude Lillebaetbrug. Gezekerd met een veiligheidsgordel kun je vanaf de passages die vroeger voor de inspectie van de brug gebruikt werden de Belt en omgeving vanaf heel hoog bekijken. Je wordt begeleid door een gids waarmee je via een headset voortdurend in verbinding staat en het kost je zo’n € 36 per persoon – in Denemarken moet je overigens met Deense kronen betalen.

Funen in ACSI FreeLife

We geven je in het artikel in ACSI FreeLife 1-2017 nog meer informatie over Funen en bespreken uitgebreid 7 campings. Vandaar kun je het eiland op je gemak verkennen.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Kamperen op het Deense Funen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation