ACSI FreeLife

Menu

Elf Deense campings onderscheiden

Elf Deense campings met de beste beoordelingen werden onlangs in de schijnwerpers gezet: zij kregen een onderscheiding van de Campingrådet, de Deense Campingraad.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De nationale overkoepelende organisatie Campingrådet is een samenwerkingsorgaan van eigenaars- en consumentenorganisaties en de Deense overheid. Het controleert Deense campings en ‘beloont’ hen als zij iets extra’s doen voor hun gasten. Alle Deense campings worden beoordeeld op een zogenaamde kwaliteitsschaal met vijf categorieën, van 1 tot en met 5 sterren. Zo zien kampeerders snel welke camping aan hun wensen voldoet.

Deense campings beloond

Uit elke categorie werden de twee of drie beste campings geselecteerd om in het zonnetje te worden gezet. Deze campings werden als beste beoordeeld omdat zij zich onderscheiden op het gebied van algemeen onderhoud, verlichting en schoonmaak.

Het gaat om Vejen Camping en Vojens Camping (1 ster), Nørre Lyngvig Camping en Hjarnø Camping (2 sterren), Klim Strand Camping en Gammelmark Strand Camping (3 sterren), Skiveren Camping, Frigård Camping en Sannes Familiecamping (4 sterren) en Hvidbjerg Strand Feriepark en Jambo Feriepark (5 sterren).

Kamperen in Denemarken

Denemarken is door de nabijheid, bereikbaarheid en het vele natuurschoon een aantrekkelijke bestemming bij veel kampeerders. Veel campings in het eilandenrijk liggen pal aan het strand, maar er zijn ook terreinen aan een meertje, in een bos of aan de voet van (krijt)kliffen.

Deense kampeerterreinen zijn merendeels ruim opgezet en hebben vaak een zogenaamde hoppepuder, ofwel groot springkussen. Veel campings hebben ook familiebadkamers en gezamenlijke faciliteiten zoals een keuken, een barbecueplaats en een activiteiten- of televisieruimte.

Kampeerhutten zijn er in verschillende maten en niveaus, voor als je iets meer comfort zoekt maar toch graag op een camping verblijft. Vrij kamperen is in Denemarken overigens niet toegestaan.

Denemarken voor camperaars

Ongeveer negen op de tien campings beschikt over speciale camperfaciliteiten. Vaak is er op het kampeerterrein een speciaal gebied gereserveerd voor campers. Camperaars kunnen gebruik maken van de de zogenaamde QuickStop Service: tegen een gereduceerd tarief in je eigen camper overnachten mits je aankomst na 20.00 uur en weer voor 10.00 de volgende dag vertrekt.

De ACSI CampingCard & Camperplaatsen-gids is een handig reisboek voor de camperaars. Hierin zijn diverse Deense camperplaatsen en 69 campings opgenomen. Op de campings kan je overnachten tegen een vast, laag tarief in het laagseizoen.

In de Alle Deense campings die door ACSI geïnspecteerd zijn, vind je hier.  Kijk ook op VisitDenmark.nl voor meer informatie.

Denemarken in ACSI FreeLife magazine

In het augustus/september-nummer van ACSI FreeLife magazine staat een artikel over kamperen Djursland, een schiereiland in het midden van Jutland. Het magazine is hier te bestellen.

Praat mee

Praat mee: Elf Deense campings onderscheiden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation