ACSI FreeLife

Menu

Denemarken per 27 juni open voor kampeerders

Goed nieuws als je binnenkort van plan bent om te gaan kamperen in Denemarken. Per maandag 27 juni is Denemarken namelijk zo goed als zeker weer toegankelijk voor inwoners uit de EU, Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de Deense overheid aangekondigd.

Auteur
Timo de Boer
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Denemarken_Bornholm_markt

Deze beslissing is gebaseerd op basis van een model voor de besmettingsgraad. Daarbij geldt het criterium dat het land van herkomst niet meer dan 20 besmettingen op 100.000 inwoners mag hebben. Voor Nederland ligt dit getal momenteel op 9,9.

25 juni definitief besluit

Op donderdag 25 juni weten we precies welke landen voldoen aan dit rekenmodel. Deze lijst wordt namelijk iedere week bijgewerkt. Het maximum aantal is vastgesteld op 20 infecties per 100.000 inwoners. Ligt de Nederlandse besmettingsgraad op 25 juni onder de 20, dan zijn Nederlandse toeristen vanaf 27 juni dus officieel weer welkom in Denemarken.

Minimaal 6 nachten in Denemarken

Houd er wel rekening mee dat je niet voor een aantal dagen op en neer kan. Voor een verblijf in Denemarken geldt op dit moment een minimum verblijfsduur van zes overnachtingen. Zorg er dus voor dat je een bewijs van boeking of de reservering bij de hand hebt als hier aan de grens naar gevraagd wordt.

Kamperen op Bornholm

Een van de kampeerbestemmingen in op het Deense eilandenrijk die de moeite waard is, is het eiland Bornholm (zie foto hierboven). Dit zonnige eiland onder de Zweedse zuidkust staat bekend om zijn schilderachtige havenstadjes en brede stranden.

Corona overzicht van Europa

Wil jij jouw kampeervakantie naar Denemarken combineren met een bezoek aan een ander land? Kijk dan op deze speciale overzichtspagina van campingspecialist ACSI. Hierop kan je per land zien wat voor corona maatregelen er gelden.

Praat mee

 1. JB
  Jan Broekhof

  In het artikel staat maandag 27 juni gaat Denemarken open voor kampeerders. Is dat dit jaar of ? Maandag is 29 juni. Dat zal ik dan maar aanhouden.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Denemarken per 27 juni open voor kampeerders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht