ACSI FreeLife

Menu

Dé kampeerbestemmingen van 2020

Voordat je het weet is het nieuwe kampeerseizoen alweer begonnen. Maar ben jij er eigenlijk al uit wat jouw kampeerbestemming van 2020 wordt? ACSI FreeLife brengt jou wijze reisraad met een selectie van de 16 hotspots van 2020.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Kampeerbestemming 2020_Ticino
1. ACSI FreeLife TestTour in Ticino

In 2020 vindt de ACSI FreeLife TestTour plaats in Ticino. Dit kanton is het meest zuidelijke van Zwitserland en ligt op zo’n tien uur rijden van Utrecht. Aan de zuidkant van de Alpen word je hier ontvangen met Italiaanse flair, een mild klimaat, palmen op schone stranden, lieflijke dalen, romaanse kerken en smalle steegjes die op pittoreske piazza’s uitkomen. Maar de alpiene wereld is nooit ver weg. Hier kun je ’s ochtends in de bergen lopen om daarna aan te schuiven op een terras onder de palmbomen aan het Lago Maggiore. Wil jij twee weken gratis op vakantie naar Ticino met een splinternieuwe auto-caravancombinatie of camper? Meld je dan vandaag nog aan.

Meer info: Ticino.ch| My Switzerland
Campingtip: Campofelice Camping Village in Tenero

2. Outdoor in Wales

Wales staat in 2020 volledig in het teken van Year of Outdoors, waarbij veel outdooractiviteiten worden georganiseerd. Er worden allerlei nieuwe attracties geopend, zoals Llys y Frân, met een combinatie van outdooractiviteiten en de mogelijkheid om te leren over de landschappen van Wales. Hiermee viert Wales haar buitengewoon prachtige landschappen – denk bijvoorbeeld aan de nationale parken Pembrokeshire en Brecon Beacons – en eigentijdse cultuur. In 2020 kun je dus nog meer genieten van de ruige kustlijn, de nationale parken, kastelen en Dark Sky-reservaten die dit land te bieden heeft.

Meer info: Ontdek Wales
Campingtip: Brecon Beacons Caravan & Motorhome Club Site in Brecon

Kampeerbestemming 2020_Cambrian Mountains_Powys

3. Opening grootste fietsnetwerk

De regio Klein-Polen realiseert het grootste fietsnetwerk van Polen. Velo Malopolska loopt door de schilderachtige Dunajec-vallei met uitzicht op de Tatra, Beskidengebergte, Pieniny en Pogórze. Dankzij dit netwerk kun je middels bijna duizend kilometer aan goed gemarkeerde fietspaden, de meeste interessante toeristische plekken en natuurschoon in de regio met elkaar verbinden. Het hele netwerk zal uiteindelijk acht fietsroutes tellen en in 2020 officieel gereed zijn. Nu al kun je honderden kilometers fietsen. De route voldoet aan de hoogste Europese standaard en is uitgerust met fietsservicepunten.

Meer info: Polen Travel
Campingtip: Camping Ustup in Zakopane

4. Rennen met royals

De Sleeswijk-Holsteinse kwestie was een 19e-eeuws conflict tussen de Duitse Bond en Denemarken over de status van het hertogdom Sleeswijk. Na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog mocht de bevolking per referendum bepalen bij welk land ze wilde horen. In het noordelijk deel van Sleeswijk koos een meerderheid om zich weer bij Denemarken aan te sluiten, de rest bleef bij Duitsland. De honderdste verjaardag van deze hereniging wordt in 2020 onder andere gevierd met de Royal Run in Sønderborg waarbij kroonprins Frederik van Denemarken zelf mee rent.

Meer info: Visit Denmark| Royal Run
Campingtip: Sønderborg Camping in Sønderborg

5.  75 jaar Ardennenoffensief

Het Ardennenoffensief begon op zaterdag 16 december 1944. Het was Hitlers laatste grote offensief van de Tweede Wereldoorlog; bedoeld om Antwerpen te bereiken en een wig te drijven in het geallieerde front. De aanval kwam als een volkomen verrassing voor de geallieerden die aanvankelijk in het defensief werden gedrongen maar ten koste van enorme verliezen, geluk en een handje geholpen door het weer uiteindelijk aan het langste eind trokken. Bastogne, Malmédy, Nuts, Peiper, Stavelot en Patton zijn onlosmakelijk verbonden
met het Ardennenoffensief dat op 25 januari 1945 officieel voorbij was.

Meer info: Wallonië België Toerisme
Campingtip: Camping Pont de Berguème in Tenneville

6. Wielerwalhalla Wallis

Wallis laat zich omschrijven als de Zwitserse regio van de drie W’s: warm weer, mooie wegen en heerlijke wijnen. Dit alles maakt Wallis tot een waar wielerwalhalla. Van 20 tot en met 27 september wordt in Martigny het WK wielrennen georganiseerd. Ook als je geen prof bent is de fiets de leukste manier om Wallis te ontdekken. Het aanbod van bewegwijzerde fietsroutes is groot. Van befaamde bergpassen tot ontspannen routes door wijngaarden, er is voor elk wat wils. Wallis ligt in het zuidwesten van Zwitserland en grenst aan Frankrijk en Italië. Het landschap wordt gekenmerkt door grote tegenstellingen: van woest vergletsjerde bergketens tot lieflijke heuvels bedekt met wijngaarden.

Meer info: Visit Valais | My Switzerland
Campingtip: Camping TCS Martigny in Martigny-Ville

Kampeerbestemmingen 2020_Valais Wallis Promotion - Pascal Gertschen_Grimselpass

De andere 10…

Nieuwsgierig welke 10 bestemmingen ACSI FreeLife nog meer aanbeveelt? Je leest het in de uitgebreide special in ACSI FreeLife 1-2020 over de mooiste kampeerbestemmingen van 2020.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Dé kampeerbestemmingen van 2020

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht