ACSI FreeLife

Menu

Dé kampeerbestemmingen van 2019

Welke kampeerbestemmingen in Europa zijn in 2019 extra speciaal om te bezoeken? ACSI FreeLife zocht het voor je uit en maakte een bestemmingen top 10.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Wales Kampeerbestemmingen_Wales Way

1. Ontdek Wales

Wales staat in 2019 in het teken van Year of Discovery. Tijdens dit themajaar word je met een groot aanbod aan attracties, avonturen en evenementen niet alleen aangemoedigd om Wales te ontdekken, maar ook jezelf. The Wales Way bestaat uit drie reisroutes – The North Wales Way, The Cambrian Way en The Coastal Way – door de meest iconische landschappen van het land. Het toont zijn fascinerende geschiedenis, kustlijnen en bezienswaardigheden. De overzeese reis naar Wales is in 2019 extra bijzonder omdat 29 maart de Brexit een feit is en het Verenigd Koninkrijk officieel de Europese Unie verlaat.

2. Herbeleef de renaissance in de Loire Vallei

In de regio Centre Val de Loire wordt in 2019 aandacht besteed aan 500 jaar renaissance en het overlijden van Leonardo da Vinci. De vele kastelen van de regio zijn een perfect voorbeeld van de renaissance. Kasteel Chambord, Chenonceaux, Cheverny en Chaumont zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. In de stad Amboise vind je Clos Lucé, het huis waarin Leonardo da Vinci tot aan zijn dood in 1519 woonde. Hier is een permanente tentoonstelling van veel van de werken en uitvindingen van de kunstenaar. Bovendien worden er in en rond Amboise het hele jaar allerlei evenementen georganiseerd.

3. Proef de New Nordic Cuisine in Kopenhagen

Lonely Planet heeft Kopenhagen uitgeroepen tot ’s werelds beste stad om te bezoeken in 2019. De Deense hoofdstad staat al enige tijd bekend om het Scandinavische design en de vernieuwende architectuur. Bijvoorbeeld de Amager Bakke energiecentrale met een park en skipiste op het dak! Fijnproevers zullen de revolutionaire eetcultuur New Nordic Cuisine weten te waarderen, waarvan simpel, puur, vers, gezond, eerlijk, groen, lokaal en seizoen de trefwoorden zijn. Schuif aan tafel bij een van Kopenhagens meest geprezen New Nordic restaurants, zoals Noma, Kadeau of het meer toegankelijke Høst en Mes.

Top 10 kampeerbestemmingen

Benieuwd wat de andere zeven kampeerbestemmingen die ACSI FreeLife jou aanbeveelt? Je leest het in ACSI FreeLife 1-2019.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Dé kampeerbestemmingen van 2019

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht