ACSI FreeLife

Menu

De Fietsroute van het Jaar 2020 is geworden…

… La Dolce Via in de Ardèche. Deze 120 kilometer lange fietsroute loodst je door het zoete leven in de Franse Ardèche. Naast La Dolce Via waren er op de bekendmaking van de eretitel nog drie routes in de race voor Fietsroute van het Jaar.

Auteur
Sander Cox
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
Dolce-Via_Stefan_Maas_8

De winnende fietsroute werd vrijdag 28 februari 2020 bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. Het doel van deze verkiezing is om overheden en regionale toeristische diensten te stimuleren om aantrekkelijke, meerdaagse fietsroutes aan te leggen.

Vorige winnaars Fietsroute van het Jaar

La Dolce Via is na onder andere De Alpe Adria Radweg (2015), Vélo Francette (2017) en de Oostzeeroute (2019) alweer de elfde winnaar van deze verkiezing die sinds 2010 wordt gehouden. Vooralsnog is de Van Goghroute (2016) de enige Nederlandse route die mag pronken met de eretitel Fietsroute van het Jaar.

De andere genomineerden

In totaal waren op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs vier routes in de race voor Fietsroute van het jaar. Naast La Dolce Via, de Belgische fietsroute Eurovelo 3 en de Zweedse Sydkustleden was er met La Valée du Loir à Vélo nog een Franse genomineerde.

La Dolce Via: volledig autovrij

Het landschap dat je tijdens La Dolce Via tegenkomt is ruig, maar van stevig klimwerk is geen sprake. De Via kronkelt over een voormalige spoorbaan op een soort langgerekt balkon boven een diep dal. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten. De fiets kan mee in een museum-stoomtrein naar de start van de route op bijna het hoogste punt. De fietsroute is bovendien volledig autovrij. Onderweg kan je aan de Fietsroute van het Jaar dankzij meerdere picknickbankjes en speciale fietsenstallingen veilig en rustig een pitstop houden.

Fietsroute van het Jaar_Dolce-Via_Stefan_Maas_13

Tickets Fiets en Wandelbeurs

Tijdens de Fiets en Wandelbeurs van 28 februari tot en met 1 maart 2020 in de Jaarbeurs spot je alle nieuwste snufjes. Op de verschillende informatiemarkten kun je informatie uitwisselen met tientallen ervaringsdeskundigen. De Fiets en Wandelbeurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en vindt gelijktijdig met de E-Bike Xperience en Bike Motion Benelux plaats.

Heb je nog geen ticket maar wil je de Fiets en Wandelbeurs absoluut niet overslaan? Dan kan je op de beursdagen voor 15 euro nog altijd een kaartje aan de kassa bestellen. Daarmee heb je dus toegang tot alle drie de beurzen.

Fietsspecial

Voor de redactie van ACSI FreeLife is het fietsseizoen al een paar weken onderweg. In het eerstvolgende nummer pakken we in onze jaarlijkse fietsspecial namelijk weer flink uit met de tweewieler. Uiteraard zal de kersverse Fietsroute van het Jaar La Dolce Via niet ontbreken. ACSI FreeLife 3-2020 met daarin de fietsspecial ligt vanaf 2 april in de boekhandel.

Praat mee

 1. P

  Ook wij hebben evenals Fam Endlich vanaf deze camping en plaats diverse malen daar gefietst jaar 2013 t/m 2016 kleine stukjes slecht wegdek en gruis en op terugweg een heel kort en zeer stijl klimmetje,waar je echt van de fiets moet.
  Rest …Ongelooflijk mooie route en vergezichten en zeer aan te bevelen ook voor ouderen.

  Reageer
  0
  0
 2. FZ
  Fam. Endlich Zoetermeer

  Inderdaad is deze route tot beste van 2020 gekozen. Heb hem als uitvalsbasis van Camping La Garene in st. Laurent du Pape meerdere malen gereden. Schitterend.

  Reageer
  1
  0
 3. WB
  W. Brokke

  Leuk hoor, maar als je daar nooit komt heb je er niets aan. Is er ook wel eens een route in Nederland in de prijzen gevallen? Die zouden heel veel mensen misschien wel kunnen fietsen

  Reageer
  4
  0

Praat mee: De Fietsroute van het Jaar 2020 is geworden...

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht