ACSI FreeLife

Menu

Vakantie in Bosnië-Herzegovina

Op kampeervakantie in Bosnië-Herzegovina, kan dat? Jazeker. Kamperen in Kroatië en Slovenië is al jarenlang populair, maar nog weinig vakantiegangers kennen Bosnië-Herzegovina als bestemming. Dit gastvrije land heeft echter veel te bieden.

Auteur
Marieke Kramer
Datum
ReactiesReageer

De vele ongerepte natuurgebieden, hoge bergtoppen en nationale parken zijn perfect voor avontuurlijke kampeerders. In de dorpen en steden tref je een boeiende mix van oosterse en westerse cultuur aan.

Bergen en watervallen

Tijdens een vakantie in Bosnië-Herzegovina ontdek je een grote diversiteit aan landschappen. Er zijn landelijke gebieden, oerbossen en talloze wilde riviertjes. Een keten van de Dinarische Alpen, die dwars door Bosnië loopt, zorgt ervoor dat een groot deel van het land bergachtig is.

Voor wandelaars en bergsporters is het Sutjeska National Park een echte aanrader. In dit natuurgebied lopen nog beren en wolven rond. Ook de indrukwekkende Kravica Watervallen is een aanrader voor kampeerders die door Bosnië reizen. Op deze idyllische plek kun je heerlijk zwemmen en picknicken.

De brug van Mostar

Bosnië-Herzegovina is een vriendelijk en gastvrij land dat rijk is aan cultuur. De brug van Mostar, de Stari Most, is de bekendste bezienswaardigheid van Bosnië-Herzegovina en staat symbool voor de eenheid van het land. Deze brug is vernield tijdens de oorlog, maar nu weer prachtig gerestaureerd.

Een ander bijzonder bouwwerk is het islamitische klooster Tekija in Blagaj. Dit klooster staat aan de bron van de rivier Buna en geldt als één van de mooiste plekken in Bosnië-Herzegovina. Meer bezienswaardigheden om te ontdekken tijdens een vakantie in Bosnië vind je bij het internationale verkeersbureau.

Sarajevo

In de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina, met zijn historische centrum, ervaar je hoezeer dit land een smeltkroes van culturen is. Op loopafstand van elkaar vind je zowel een orthodoxe als katholieke kerk, een moskee en een synagoge. In de oorlog is Sarajevo zwaar geraakt door bombardementen. Inmiddels is er veel hersteld en ontwikkelt de stad zich snel. Binnen en buiten Sarajevo worden diverse tours, activiteiten en andere reizen in Bosnië aangeboden.

Campings in Bosnië-Herzegovina

Campings in Bosnië-Herzegovina richten zich de laatste jaren steeds meer op gasten uit het buitenland. ACSI campinggidsen heeft dit jaar voor het eerst een negental campings in Bosnië-Herzegovina geselecteerd. Dit zijn kleinschalige campings waarin de voorzieningen goed op orde zijn. U kunt hier zeker rekenen op een hartelijke ontvangst.

Praat mee

Praat mee: Vakantie in Bosnië-Herzegovina

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation