ACSI FreeLife

Menu

Winterkamperen in Antwerpen

Zit je nog om een kampeerbestemming verlegen voor de komende weken? Denk dan eens aan Antwerpen. Je bent er vanaf Utrecht in nog geen twee uur rijden. De stad heeft een camping en een camperplaats én je vindt er volop winterse sferen. Denk aan knapperende haardvuren, warme chocolademelk en de sfeervolle lichtjes van het China Light Festival in de Zoo van Antwerpen. Redacteur Katinka ging je voor.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Winterkamperen in Antwerpen

Zojuist liep ik nog klappertandend richting het Centraal Station van Antwerpen. Maar nu ik onder de sfeervolle verlichte bogen van de Zoo van Antwerpen door ben gelopen, voelt het al een stuk warmer. Ik vind het bijzonder om te merken wat de spectaculaire verlichting met me doet. Eerder die dag liep ik vanaf mijn kampeerplek op Stedelijk Kampeerterrein De Molen naar het centrum van Antwerpen.

Onder het water

Een wandeling van ongeveer veertig minuten. Met een gevoelstemperatuur van min vijf graden Celsius leek me dat een beter plan dan het openbaar vervoer. Al wandelend houd ik me lekker warm. De camping ligt aan de overkant van de rivier de Schelde. Die rivier heeft Antwerpen de stad gemaakt die het nu is. De stad heeft de op twee na grootste haven van Europa. Je kunt de Schelde oversteken met een veerboot, maar er onderdoor wandelen door de speciale voetgangerstunnel is nog veel indrukwekkender.

Krakende roltrappen

De voetgangerstunnel is al sinds 1933 in bedrijf. Grote, krakende, houten roltrappen brengen je twee verdiepingen lager onder het snelstromende water van de Schelde. Ga je met de fiets dan kun je ook de roltrap nemen. Bordjes geven aan hoe jij je fiets het best kunt vervoeren. Er is ook een grote lift waar je met fiets en al in kunt, maar dan mis je de nostalgie van de oude roltrappen. Vijfhonderd meter verder, heb je het centrum van Antwerpen bereikt.

Winterparadijs

In de wintertijd is het hart van de stad omgetoverd tot een winterparadijs. Ik loop langs kraampjes met verse wafels, glühwein, dikke sjaals en bijzondere kerstversiering. Maar ook een ijsbaan. Ik kan uren struinen door de verlichte straten van het winkelgebied de Wilde Zee. Hier gaat het hart van menig shopaholic heel snel van kloppen. Als de schemer inzet, wordt de stad er nog mooier op. Het stadhuis is bijvoorbeeld spectaculair verlicht.

China Light Festival

Maar het China Light Festival in de dierentuin van de Vlaamse havenstad is de kers op de taart wat sfeerverlichting betreft. De dierentuin pakt flink uit met verschillende scenes uit een liefdesverhaal. Van de ontmoeting tot het huwelijk. Het is allemaal uitgebeeld met metalen constructies bedekt door verschillende kleuren zijde. De ledverlichting in de constructie maakt het een heel spektakel. Het is een feestelijke afsluiting van het jaar waarin de Zoo haar 175-jarige verjaardag viert. Je kunt het verlichte spektakel nog tot 13 januari 2019 bezoeken.

Praat mee

Praat mee: Winterkamperen in Antwerpen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht