ACSI FreeLife

Menu

Waalse mijnsites op Werelderfgoedlijst

Voor olie was steenkool het zwarte goud. De Waalse mijnen Blegny Mine, Bois du Cazier, Grand Hornu en Bois du Luc zijn onlangs op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
blechnymijn

Dit gebaar is ook het beste eerbetoon aan de omgekomen mijnwerkers en de mensen die hun leven lang keihard werkten in de mijnen.

In een gebied van zo’n 170 kilometer – van west naar oost – vindt u de ontelbare negentiende en twintigste eeuwse mijnen van België. Van de honderden mijnen in met name het Waalse gebied zijn deze vier het best bewaard gebleven. Ze zijn een toonbeeld van de integratie van stedelijke en industriële architectuur.

Bezienswaardigheden Waalse mijnen

Elke mijn heeft zijn eigen bezienswaardigheden en organiseert eigen activiteiten. Op de sites www.blegnymine.be, www.leboisducazier.be, www.grand-hornu.eu, www.mac-s.be en www.ecomuseeboisduluc.be vindt u alle informatie over de mijnen.
In totaal heeft Unesco 26 monumenten, cultuurlandschappen en natuurgebieden bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst, onder andere Bethlehem (Palestina), de stad Rabat (Marokko) en het Operahuis in Bayreuth (Duitsland). Voor het volledige overzicht kijkt u op de site van Unesco.

Praat mee

Praat mee: Waalse mijnsites op Werelderfgoedlijst

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht