ACSI FreeLife

Menu

Op citytrip in winters Antwerpen

Knapperende haardvuren, warme chocolademelk, kerstmarkten en de sfeervolle lichtjes van het China Light Festival. Antwerpen heeft alle ingrediënten voor een kampeerweekend in magische wintersferen. Redacteur Katinka verkende afgelopen winter de Vlaamse havenstad en leidt je rond.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Antwerpen_winter

Vanaf Utrecht ben ik in nog geen twee uur rijden in Antwerpen. Ik ben vroeg weggegaan en overnacht op Stedelijk Kampeerterrein De Molen aan de overkant van het bruisende stadshart van Antwerpen. Een wandeling naar het centrum duurt ongeveer veertig minuten. Met een gevoelstemperatuur van min vijf graden lijkt een wandeling me een beter plan dan het openbaar vervoer.

Chocolade, koffie en diamanten

Al wandelend houd ik me namelijk lekker warm en kan ik op mijn gemak de stad verkennen. Het stadscentrum ligt aan de Schelde. De rivier die Antwerpen de stad heeft gemaakt die het nu is. Via de Schelde staat Antwerpen in verbinding met de wereld. Chocolade, koffie en diamanten vonden er allemaal hun weg. Antwerpen heeft de op twee na grootste haven van Europa. Je kunt de Schelde oversteken met een veerboot, maar er onderdoor wandelen door de speciale voetgangerstunnel is nog veel indrukwekkender.

Fietslift of toch de oude roltrappen

De voetgangerstunnel is namelijk al sinds 1933 in bedrijf. Grote, krakende, houten roltrappen brengen je twee verdiepingen lager onder het snelstromende water van de Schelde. Ga je met de fiets dan kun je ook de roltrap nemen. Bordjes geven aan hoe jij je fiets het best kunt vervoeren. Er is ook een grote lift waar je met fiets en al in kunt, maar dan mis je de nostalgie van de oude roltrappen.

Antwerpen winterparadijs

Vijfhonderd meter verder, heb je het centrum van Antwerpen bereikt. In de wintertijd (van 7 december tot en met 5 januari) is het hart van de stad omgetoverd tot een magisch winterparadijs. Ik loop langs kraampjes met verse wafels, glühwein, dikke sjaals en bijzondere kerstversiering. Maar ook een ijsbaan. Ik kan uren struinen door de – ook overdag al – verlichte straten van het winkelgebied de Wilde Zee. Het gebied dankt zijn naam aan…

China Light Festival in Antwerpen

Benieuwd waar die naam vandaan komt? In de winterspecial in ACSI FreeLife 8-2019 vind je het antwoord. In dit uitgebreide artikel vervolgt Katinka haar winterse stedentrip door Antwerpen en komt onder meer de pracht en praal van het China Light Festival aan bod.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Op citytrip in winters Antwerpen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht