ACSI FreeLife

Menu

Ontdek het levendige Leuven

Voor de bourgondische kampeerders onder ons is Leuven een regelrechte aanrader. Zeker niet alleen vanwege al die honderden streekbieren. Daarmee doe je Leuven te kort. Wat bijvoorbeeld te denken van champignontruffelballen met stamppot en truffels met champagnevulling en melkchocolade.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Levendig Leuven

In FreeLife 4-2016 leidt redacteur Rosanne Vriend je rond in dit knusse Vlaamse stadje. Heeft Leuven echt nog geen 100.000 inwoners? Na twee dagen kamperen bij de Belgische stad vind ik dat lastig te geloven. Met haar musea, architectuur, restaurants en bierbrouwerijen is Leuven zoveel levendiger.

Ballentent

Eerst gaan we naar binnen bij Balls & Glory. Hier beweren ze ’s werelds allerallerallerlekkerste gehaktballen te serveren. Ik kies voor de champignon truffel bal met stoemp (Vlaams voor stamppot). Van buiten lijkt het een ordinaire gehaktbal, wanneer je ‘m opensnijdt druipt de saus van truffel, sjalot en champignons eruit.

Bier spuug je niet uit

Als het eten is gezakt, staat de eerder genoemde bierdegustatie met chocolade op het programma. Eten en drinken is belangrijk voor de Leuvenaren. En het is iets waar ze trots op zijn. Zo blijkt wel uit de winkel met streekbieren van Leuven Leisure waar we onze enthousiaste biersommelier ontmoeten. “Naast het beroemde Stella Artois, worden er in de regio alleen al vierhonderd soorten bier gebrouwen in kleinere brouwerijen. In onze winkel verkopen we er honderd.” De vier bieren proeven we met een bijpassende truffel van Antoine. Een proeverij zoals deze reserveer je vanaf acht personen.

Geschiedenis

Geschiedenisliefhebbers kunnen de Vlaamse stad sowieso pas met goed fatsoen verlaten, nadat ze twee andere trekpleisters hebben gezien. Als eerste staat het gotische stadhuis uit de 15e eeuw op het lijstje. Wanneer ik de volgende ochtend de Grote Markt betreed, kan ik niet om dit adembenemende monument heen. De talloze details en de grandeur die van het bouwwerk afstraalt, trekken direct mijn aandacht. Iedere dag wordt er om 15:00 uur een rondleiding in het stadhuis gegeven waar je voor € 4 aan deel kunt nemen.

Wil jij graag weten wat die tweede trekpleister is en wat voor lekkers en verrassends Leuven nog meer te bieden heeft, bestel dan het nieuwste nummer van ACSI FreeLife. Hierin vind je een uitgebreide reportage over deze knusse Vlaamse studentenstad.

bestel magazine

Campings

In de omgeving van Leuven liggen twee campings. Op de fiets ben je vanaf beide campings in ongeveer een half uur fietsen in de stad. De stad heeft genoeg te bieden voor een lang kampeerweekend. Of nog beter, een midweek, want dan zijn de 40.0000 studenten die in de stad wonen er ook.

Camping De Klokkeberg
Deze camping in Werchter ligt in een bosomgeving en op een knooppunt van drie fietsvriendelijke regio’s.

Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,1

Camping Bergendal
Ook deze camping in Loonbeek ligt in de bossen en daarnaast midden in de heuvels van de druivenstreek.

Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,1

 

Praat mee

Praat mee: Ontdek het levendige Leuven

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht