ACSI FreeLife

Menu

Nieuw museum in Brugge

In het nieuwe museum Historium kunnen bezoekers een reis in de tijd maken. Ze gaan terug naar het Brugge van de vijftiende eeuw. In zeven verschillende kamers wordt het liefdesverhaal verteld van Jacob en Anna en komen ze meer te weten over het middeleeuwse dorp Brugge.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
historiumbrugge

Brugge in de middeleeuwen

Het Historium is een soort tijdmachine die je meevoert naar het historische Brugge, maar je tegelijkertijd het Brugge van vandaag beter leert begrijpen. Het museum is tevens een handig vertrekpunt op verkenning door de stad. In het gebouw is namelijk het gratis toegankelijke bezoekerscentrum op de begane grond. Daar kunnen toeristen terecht voor allerlei informatie over het erfgoed van de stad, de bezienswaardigheden en meer.

Het museum is onlangs in de vroegere waterhallen aan de Markt geopend. De initiatiefnemers hopen op 200.000 bezoekers per jaar. Toerisme Vlaanderen heeft in totaal 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in het museum.

Informatie is te vinden op Toerismevlaanderen.be . Kamperen in de buurt van Brugge is mogelijk bij BVBA Camping Memling.

Praat mee

Praat mee: Nieuw museum in Brugge

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht