ACSI FreeLife

Menu

Kamperen voor klimaatneutraal Leuven

‘Camping Zero Emissie’ in de stad Leuven vindt dit jaar plaats op 9 mei. Om het klimaatthema onder de aandacht te brengen, kun je één nacht kamperen op één van de speciaal ingerichte kampeerterreinen in de stad.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Leuven

Loop je op zaterdagavond 9 mei door het centrum Leuven en struikel je opeens over de scheerlijnen of tentharingen, kijk dan niet vreemd op.

Het team van Leuven Klimaatneutraal wil in samenwerking met de stadscampings mensen voor één nacht bij elkaar brengen om het klimaatthema onder de aandacht te brengen. Ze willen de mensen kennis laten maken met hun plannen en laten meedenken over hun plannen om de stad Leuven klimaatneutraal te maken.

Vernieuwend stadsbeeld

‘Met de campings willen we een fris, vernieuwend stadsbeeld realiseren, dat aangeeft hoe de publieke ruimte er in het klimaatneutrale Leuven anno 2030 zou kunnen uitzien’, zegt Katrien Ryken, coördinator van de organisatie.

Met behulp van bestaande campings en een netwerk van kampeerders worden de eenmalige campings opgezet.

Deelnemen?

Dit is de tweede editie van ‘Camping Zero Emissie’. Bij de eerste editie werden op vijf plaatsen in Leuven campings ingericht waar circa 400 mensen de nacht doorbrachten. De organisatie hoopt dat er dit jaar zestien campings oprijzen in de Vlaamse stad. Deelnemen? Schrijf je hier in.

Bron: Nieuwsblad.be

Praat mee

Praat mee: Kamperen voor klimaatneutraal Leuven

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht