ACSI FreeLife

Menu

Genieten van zeilschepen in Antwerpen

Zit jij tijdens jouw kampeervakantie in het tweede weekend van juli in België en houd je wel van zeilschepen spotten? 

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Tall Ships Races 9 Web

In dat weekend kom je vanaf de Scheldekaaien oog in oog met enorme vaartuigen als de Black Diamond of Durham, Gulden Leeuw en Morgenster.

Tall Ships Races

Antwerpen is van donderdag 7 juli tot en met zondag 10 juli de starthaven voor de Tall Ships Races. Ben je in de zomer ergens anders in Europa aan het kamperen maar vergaap jij je maar al te graag aan tientallen imposante zeilschepen? Geen paniek, want dan heb je nog drie kansen. Na Antwerpen meren de zeilschepen aan in de Portugese stad Lissabon (22-25 juli), het Spaanse Cádiz (28-31 juli) en het eveneens Spaanse La Coruña (11-14 augustus).

Vijf zones

Via de wandelboulevard – van het Steenplein tot de Rijnkaai – van Antwerpen kun je tussen 10.00 en 18.00 uur vier dagen lang bootjes spotten. Het blijft niet alleen bij kijken. De schepen zullen aanmeren aan de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken rond het MAS.  Daarvoor zijn speciaal vijf ‘oceanen’ voorzien. Zones met een aparte kleurcode, eigenheid en natuurlijk de Tall Ships.

In die oceanen vind je meer informatie over de Tall Ships Races. Je kan daar ook iets eten of drinken en er is van alles te doen. Ben je de even klaar met die grote zeilschepen, dan kun je op een groot scherm nog altijd naar het EK voetbal kijken.

650.000 toeschouwers

In de Vlaamse havenstad weten ze gelukkig wel wat er te wachten staat. Het is al de zesde keer dat Antwerpen gastheer is van de Tall Ships Races. Tijdens de vorige editie in 2010 trok het zeilevenement zo’n 650.000 toeschouwers. Tijdens de Tall Ships Races staat het sportieve en educatieve element voorop. Jongeren allerlei vaardigheden bijbrengen is een van de belangrijkste uitgangspunten.

Campings in de buurt

Zie jij een bezoek aan dit indrukwekkende zeilcircus wel zitten, maar moet jij nog een camping zoeken? De redactie van ACSI FreeLife geeft je alvast twee campingsuggesties.

Stedelijk Kampeerterrein De Molen in Antwerpen. Dit zegt de inspecteur: “Eenvoudige, kleine stadscamping op de linker Scheldeoever. Ideaal om het stadcentrum te bezoeken, te voet, per fiets of met het openbaar vervoer.”

Camping Floreal Het Veen in Sint-Job-in-’t-Goor (14,8 km van Antwerpen). Dit zegt de inspecteur: “Midden in het groen, met sportmogelijkheden en niet ver van Antwerpen. Aan het kanaal Dessel-Schoten.”

Praat mee

Praat mee: Genieten van zeilschepen in Antwerpen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht