ACSI FreeLife

Menu

Geen tolheffing België

Kampeerders die door België rijden, hoeven voorlopig geen tolvignet te kopen: de tolheffing is van de baan. Dit nieuws schrijft de Belgische krant De Morgen vandaag. Ze baseren zich hierbij op ‘verschillende regeringsbronnen’.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
belgiegrens

In plaats van het vignet komt er een kilometerheffing voor vrachtwagens in 2016 en blijven kampeerders van financiële maatregelen gespaard. Volgens de krant gaat het plan niet door omdat het minder rendabel is dan verwacht.

Tolheffing België: veel Nederlanders over de wegen 

Het plan om een vignet in te voeren op de Belgische wegen werd in april bekendgemaakt. Achterliggende gedachte is de enorme groep Nederlanders die ieder jaar van de Belgische wegen gebruikmaakt. Het idee stuitte in Nederland op een golf van protest.

Ook in 2007 zag België af van de invoering van het wegenvignet, onder meer vanwege juridische bezwaren van de Europese Commissie.

Tolwegen in Duitsland? 

Hoewel het Belgische plan vandaag is afgeschoten, werd gisteren in Duitsland nog een ballonnetje opgelaten voor tolheffing. De Beierse premier en leider van de CSU, Horst Seehofer, presenteerde zijn verkiezingsprogramma waarin tolwegen worden voorgesteld.

Duitse media meldden maandag dat buitenlandse automobilisten zich echter nog geen zorgen hoeven maken. Het Beierse plan voor tolgeld heeft nog steeds geen weerklank gevonden in Berlijn, waar Peter Ramsauer het ministerie van Verkeer leidt. In september zijn er in Duitsland parlementsverkiezingen.

Praat mee

 1. BH
  Bert van Helden

  Dan moeten al die polen en Bulgaren in het transport ook maar tol gaan betalen en de rest wat uit het buiten land komt , dan kan bij ons het kwartje van kok van de brandstof er af , en de BPM van de auto’s er af dat wij een normale prijs betalen net als in geheel Europa.
  Het is eigenlijk niet normaal wat wij hier in Nederland voor een nieuwe auto betalen een redelijke auto zit gewoon 9000 euro BPM op niet Normaal Gr Bert

  Reageer
  1
  0
 2. R

  Wim wat zou ik je graag als minister president zien. Eindelijk eens iemand die het beste voor heeft met de automobilist. Vaak moeten wij op de wegen betalen in het buitenland. nu weet ik ook wel dat de buitenlanders ook moeten betalen als er een tolweg is maar ik heb altijd het gevoel dat de automobilist in Nederland gepakt wordt. Bijvoorbeeld in Spanje staat er steeds een groot bord waarop de leden van de EG bedankt worden voor de bijdrage die zij gedaan hebben. Zouden wij in Nederland nooit een subsidie ontvangen voor de aanleg van een snelweg? Zou voor ons de wegenbelasting ook wat naar beneden kunnen!

  Reageer
  1
  0
 3. R
  R.G.J.Maarhuis

  Als onze buren overgaan tot tolheffing moeten wij dat ook maar gaan invoeren voor alle buitenlanders, dus geen Nederlanders!. Wij weten heel goed om geld te innen.

  Reageer
  1
  0
  1. W

   Prima.
   Als de Duitsers ook overgaan tot tolheffing dan doen wij dat ook voor alleen de buitenlanders.
   De inkomsten dienen dan verdeeld te worden onder de Nederlandse automobilisten die gebruik maken van de buitenlandse tolwegen. Anders is er geen rechtvaardiging voor het heffen van tol….

   Reageer
   1
   0

Praat mee: Geen tolheffing België

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht