ACSI FreeLife

Menu

De Schakel: fietsen in de Kempen

De Schakel, een fietstocht in de Antwerpse Kempen, vindt dit jaar plaats op zondag 25 augustus. Dit is de 25e editie van de “plezantste afsluiter van de zomervakantie”.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
deschakel

Tijdens deze tocht rijd je van gemeente tot gemeente waarbij je telkens afstanden aflegt van gemiddeld tien kilometer. Zo ‘schakel’ je zelf een tocht bij elkaar. De tocht varieert van twintig tot meer dan honderd kilometer en is daardoor geschikt voor zowel gezinnen met jonge fietsertjes als voor de sportieve fietser en mensen met een beperking.

Kampeerarrangement

Maar liefst 39 gemeenten nemen deel aan De Schakel. Tijdens de fietstocht valt er vanalles te beleven alle gemeenten, zoals muziekoptredens, demonstraties en kinderanimatie. Je kan natuurlijk ook overal terecht voor eten en drinken. Bij je inschrijving krijg je een routekaart en een afstandentabel. Er wordt zo veel mogelijk gefietst langs verkeersluwe wegen en de routes worden met pijlen aangegeven. Nieuw dit jaar is het kampeerarrangement op Camping de Baalse Hei in Turnhout.

Prijzen winnen bij De Schakel

De deelnemers maken kans op het winnen van vele waardevolle prijzen, waaronder een fiets of een midweek voor vier personen in een huurcaravan op Camping de Baalse Hei.

Antwerpse Kempen

Het gebied waar je door fietst, de Antwerpse Kempen, is erg divers. De ene keer rijd je langs het kanaal, dan weer door heide- en weidegebieden, naaldbossen, gemengde bossen en langs beken en rivieren. Het gebied is heuvelachtig, met onder andere de Lilse Bergen, de Konijnenberg en de Kabouterkesberg.

Voor meer info kan je terecht op de website van De Schakel.

Praat mee

 1. jZ

  Het was weer een hele mooie tocht en heel goed uitgezet we waren in Retie gestart en hebben in totaal 95km gefietst
  De geven zeker een 10 voor de organisatie tot volgend jaar

  Reageer
  0
  0

Praat mee: De Schakel: fietsen in de Kempen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht