ACSI FreeLife

Menu

Campings in Wallonië goed bezet

Campings in Wallonië hebben een uitstekende maand achter de rug. In juli werd een gemiddelde bezettingsgraad van 70% behaald. Dat is 20% hoger dan vorig jaar in dezelfde maand, volgens het Observatoire du Tourisme Wallon.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Wallonie

Het mooie weer in juli compenseerde het mindere voorseizoen. De campings in Wallonië kenden door regenval een matige lentevakantie.

Opmerkelijk

Het valt ook op dat de campings in Wallonië pas de tweede helft van juli goed volliepen. Met name het overnachten in een gehuurde (sta)caravan was bijzonder populair.

Volgens Didier Lavigne van de Federatie van Waalse Campings is er een tendens waarneembaar. Pas als de weersvooruitzichten in Wallonië echt goed zijn worden de accommodaties gereserveerd.

De Ardennen

De cijfers voor de Ardennen zijn nog niet bekend maar die van bijvoorbeeld Robertville geven alvast een goede indicatie. Sandra de Taeye, van de toeristische dienst voor de Oostkantons, laat weten dat het aantal bezoekers in die plaats 75% hoger is dan in juli vorig jaar.

Geïnspecteerde campings in Wallonië

In totaal zijn er 148 Waalse kampeerterreinen erkend door het Commissariaat Generaal voor het Toerisme. ACSI heeft daarvan 86 campings geïnspecteerd. Deze campings liggen in de provincies Henegouwen, Luik, Luxemburg en Namen.

Praat mee

Praat mee: Campings in Wallonië goed bezet

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht