ACSI FreeLife

Menu

Alle musea Antwerpen gratis

Een kampeerstedentrip naar Antwerpen op de planning? Ga in het weekend van 13 op 14 februari, want dan krijgen Nederlanders gratis toegang tot alle musea in Antwerpen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
BesteBuren1

De actie wordt gehouden in het kader van het BesteBuren-feestjaar, dat in het weekend van 13 februari op deze manier wordt afgesloten. BesteBuren is een initiatief dat creativiteit en culturele samenwerkingen tussen Nederland en Vlaanderen stimuleert.

BesteBuren

Het jaar van BesteBuren is begonnen op 8 februari 2015 en loopt 14 februari 2016 op zijn einde. Het afsluitende feestweekend vindt plaats in deSingel in Antwerpen, een Internationale Kunstcampus.

Op het programma van zaterdag staat onder andere: de nachtelijke trip van 55 jonge podiumkunstenaars uit de Lage Landen tijdens MOMENTUM, twee voorstellingen van BOG., het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Ivo van Hove met Toneelgroep Amsterdam. Voor het zaterdagprogramma moet je een ticket kopen via deSingel. Het zondagprogramma is gratis.

Citybooks Antwerpen

Op het zondagprogramma staat onder andere Citybooks Antwerpen. Dit zijn korte verhalen, gedichten, essays en fotoreportages van kunstenaars en schrijvers die de wereld rond zijn gereisd. Hun ervaringen hebben ze op papier gezet. De auteurs dragen uit hun Citybooks voor en er is muziek van Lucky Fonz III.

Voor meer informatie over dit initiatief en het programma, kijk je op de website van BesteBuren.

Kamperen in Antwerpen

De dichtstbijzijnde camping, Stedelijk Kampeerterrein De Molen, is wegens verbouwingswerkzaamheden tijdens deze periode gesloten. Een alternatief is Camping Floreal Het Veen in Sint-Job-in-’t-Goor. Deze camping ligt op zo’n 15 kilometer van Antwerpen, midden in het groen en aan het kanaal Dessel-Schoten. Hier kun je het gehele jaar terecht.

 

Praat mee

 1. TK
  Ton Kloppenborg

  Wij waren in het najaar 2015 op Camperpark Vogelzang in Antwerpen, Vogelzanglaan 7-9, 2000 Antwerpen. Wat verwaarloosd en met weinig voorzieningen, maar een prima plek om Antwerpen te bezichtigen.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Alle musea Antwerpen gratis

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht