ACSI FreeLife

Menu

6 tips voor Vlaamse stedentrips

Voor een leuke stedentrip dicht bij huis, heeft Vlaanderen genoeg te bieden. Dankzij hun historische centra hebben de steden in het noorden van België een knus karakter. Je vindt hier ontelbare restaurants en cafés. Ook voor de kunst- en cultuursnuivers zijn steden als Oostende, Brugge en Leuven de moeite waard.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Gent Vlaanderen

We belichten in het kort zes Vlaamse steden die je niet links kunt laten liggen.

Oostende

Deze kustplaats met circa 70.000 inwoners ligt zo’n vijftig kilometer ten noorden van het Franse Duinkerken. De lange strandboulevard met Kurhaus, casino en de weelderige Koninklijke Gaanderijen (galerij) getuigen van een rijke geschiedenis als badplaats. In Oostende vind je veel (vis)restaurants, winkels en musea. Ook staan hier regelmatig grote kunsttentoonstellingen en -manifestaties.

Brugge

Op zo’n twintig kilometer ten oosten van Oostende ligt Brugge. Deze stad telt 120.000 inwoners en heeft een bijzonder mooi historisch centrum. Tot de highlights van Brugge behoren de markt met de Halletoren (Belfort), de kunstmusea, het futuristische concertgebouw, de vele grachten, het Hanzekwartier en het Begijnhof waar ooit vrouwen woonden die hun leven aan God wijdden.

Gent

Nog verder naar het oosten ligt Gent. Na Antwerpen is Gent de grootste stad in Vlaanderen. Bezienswaardigheden in het historische centrum zijn de Sint-Baafskathedraal met het barokke hoogaltaar, de oude gildehuizen langs de grachten, goede musea en meerdere rommelmarkten. Een groot deel van de winkelstraten in het centrum van Gent is autovrij.

Antwerpen

De grootste stad van Vlaanderen en de op een na grootste van België telt ongeveer een half miljoen inwoners. Antwerpen ligt aan de Schelde. Vanuit Antwerpen is het via de Schelde ongeveer 80 kilometer naar de Noordzee. Naast de haven spreken musea zoals het Museum aan de Stroom tot de verbeelding. Verder is Antwerpen een topbestemming voor shoppers.

Brussel

Hoewel Brussel in het hart van Vlaanderen ligt, is het een zelfstandig gewest van het Koninkrijk België. Het centrum huisvest de zetels van zowel de EU als de NAVO. Het Atomium en de Grote Markt zijn de toeristische bezienswaardigheden bij uitstek. Verder vind je in Brussel talrijke trendy winkels, kroegen, restaurants en mooie terrassen.

Leuven

Leuven staat bekend als de bier- en studentenhoofdstad. Ongeveer een derde van de circa 100.000 inwoners gaat hier naar de oudste universiteit van België met zijn enorme bibliotheek. Uiteraard bepalen jonge mensen het stadsbeeld, net als een groot aantal kroegen en vele bierbrouwerijen.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 tips voor Vlaamse stedentrips

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht