ACSI FreeLife

Menu

Beestenboel in de bergen van Karinthië

TestTour KarinthiëKaren, Mark, Sofie, Figo en Loïs Toorenburg, oftewel testteam Gezinskampeerders, is dol op kamperen en leeft zich graag uit in de bergen. Komt dat even goed uit! In Karinthië kamperen ze op campings omringd door bergen en verkennen ze menig alm. Terwijl ze een mooi plekje hebben aan de Ossiacher See, bezoeken ze Abenteuer Affenberg en Burg Landskron.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Gezinskampeerders bezoeken Affenberg

“Wow”, die aap kwam wel heel dichtbij”, zegt Figo terwijl hij verschrikt omkijkt. Ook in de regio Villach, de volgende bestemming van de familie Toorenburg op hun TestTour, is het een beestenboel. Misschien wel de grootste verrassing van Karinthië is de attractie Abenteur Affenberg. Op de Affenberg (wat apenberg betekent) bij Burg Landskron leven namelijk niet minder dan 170 Japanse makaken. In het wild! Dit had de familie niet verwacht aan te treffen in Oostenrijk.

Aapjes kijken op de Affenberg

Ze krijgen een persoonlijke rondleiding van verzorger en wetenschapper Lena Pflüger. Zij kent elke aap bij naam. De dieren die zich hier laten zien, houden van de aandacht van mensen. De andere apen zitten verderop op de berg. Behendig klimmen en klauteren de dieren tussen de bomen door. Aandoenlijk zijn de baby’s die onwennig hun eerste stapjes maken. Minstens zo schattig zijn de aapjes die elkaar ontdoen van kriebelende vlooien. Lena heeft continu een aantal apen die om haar heen dartelen.

Aapjes kijken op de Affenberg
Aapjes kijken op de Affenberg. Vooral de babyaapjes trekken veel bekijks. 

 

Brutale apen

Ze weten namelijk precies waar ze haar sappige appeltjes bewaart. Het gezin stopt op een plateau en is getuige van verschillende aaprituelen. Maar het mooiste moet nog komen. Lena demonstreert bij de zogenaamde appelautomaat hoe slim de dieren zijn. Ze gooit een paar appels bovenin de machine. Welke aap zal er het eerst een appel uit weten te krijgen? Een aantal nieuwsgierige aapjes wacht geduldig af tot de brutaalste van het stel begint met het trekken aan verschillende hendels. Het is duidelijk dat ze snapt welke handelingen ze moet verrichten om de appel uit de automaat te laten rollen. “Dit lukt alleen de allerslimsten”, legt Lena uit terwijl ze de nieuwsgierige aapjes ook beloont met een appel.

Abenteuer Affenberg bezoeken

Het apenpark, waar je je af kunt vragen of de apen mensen kijken of andersom, is alleen te bezoeken met een gids. De attractie is geopend van 1 april tot en met 1 november. Tijdens een privérondleiding leer je enorm veel over de dieren en heb je uitgebreid de tijd om ze te bekijken, nog voordat de grote groepen het park betreden. Het kost € 150 voor een rondleiding voor een groep van maximaal tien personen. Tijdens de rondleiding kijkt de familie Toorenburg hun ogen uit, want het park is leuk voor jong en oud.

Arena vol luchtacrobaten

Een niveautje hoger dan de apenberg pronkt de ruïne van het Kasteel Landskron, waar in de Adler Arena spectaculaire vogelshows worden opgevoerd. Nadat de imposante dieren door de valkeniers zijn voorgesteld aan het publiek, laten de luchtacrobaten zien waartoe ze in staat zijn. Veel indruk maakt de sneeuwuil die een behoorlijke spanwijdte heeft. Tijdens de adembenemende vluchten zitten de Toorenburgjes op het puntje van hun stoel. Als kers op de taart staan Figo en Sofie vooraan als ze de kans krijgen om de sneeuwuil op hun arm vast te houden.

Sneeuwuil Burg Landskron
De sneeuwuil suist over de hoofden van alle toeschouwers in de Adler Arena.

Gevleugelde vrienden

Na afloop van de show loopt het gezin langs alle gevleugelde vrienden die het dierenpark rijk is. Tot slot nemen ze plaats aan een lange tafel en genieten ze van een lunch uit de Alpe-Adria keuken met uitzicht over het indrukwekkende dal van de Gerlitzen Alpe.

Gezinskampeerders bezoeken Burg Landskron
Gezinskampeerders genieten van de lunch met uitzicht bij Burg Landskron. 

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de gezinskampeerders in ACSI FreeLife magazine 1-2021. Tot en met mei kun je nog genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. Alle video’s vind je ook terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Beestenboel in de bergen van Karinthië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht