ACSI FreeLife

Menu

Ambachtelijk lekkers aan de Millstätter See

TestTour KarinthiëDe familie Toorenburg – Karen, Mark, Sofie, Figo en Loïs – zijn dol op de bergen én op kamperen. Daarvoor zijn ze in Karinthië op de juiste plek. Vanuit Burgstaller Komfort Campingpark aan de Millstätter See ondernemen ze tal van activiteiten. Ook zo benieuwd naar alles wat Karinthië te bieden heeft? Beleef het gauw met ons mee!

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Local food Karinthië

”Getsie! Die koe plast op mij. Ik wil terug naar de camping om te douchen.” Sofie (13) is duidelijk niet blij met het leed dat haar wordt aangedaan. Toch toont ze even later met trots haar Bauern-diploma nadat ze met goed gevolg haar ‘werkstage’ op de boerderij heeft afgerond. Dat geldt overigens ook voor haar broertje Figo (11) en zusje Loïs (8). Tijdens hun bezoek aan de boerderij van de familie Egarter beleven ze het boerenleven van dichtbij.

Douchen in een piratenschip

De familie Toorenburg is gisteren neergestreken in de regio Millstätter See, waar ze verblijven op Burgstaller Komfort Campingpark. Deze camping richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen. Er wordt van alles georganiseerd, zoals griezeltochten, wandelingen door de natuur en er is zelfs een Indianenbos. Kinderen kunnen douchen in een heus piratenschip, waar eens per uur de kanonnen worden afgevuurd.

Burgstaller Komfort Campingpark

Altijd zon op je kampeerplek

De camping beschikt over een bijzondere staanplaats, die ‘Platze an der Sonne’ genoemd wordt. Deze kampeerplek is gebouwd op een ronddraaiend paneel, dat meedraait met de stand van de zon. Zo heb je altijd zon op je kampeerplek! Vanaf je kampeerplaats hoef je overigens nooit ver te lopen naar verkoelend water, de Millstätter See ligt aan de overkant van de weg bij de camping. Er zijn bij het meer diverse voorzieningen speciaal voor kinderen, zoals een waterglijbaan, trampoline en zandspeelplaats.

Meer dan 100 excursies

Niet alleen de camping, maar ook de regio biedt gezinnen volop mogelijkheden voor een geslaagde en afwisselende vakantie. Zo kun je in Radenthein, een oude mijnstad, graven naar edelstenen. In Sprookjeswereld Sagamundo reis je langs de mythen en legenden van de Alpen-Adriatische regio en in Museum Spittal kun je met een vergrootglas over Karinthië zweven. Tijdens het jaarlijkse Middeleeuwen Festival komen ridders uit heel Europa samen op kasteel Sommeregg om hun buitengewone paardrij- en zwaardvechtkunsten te demonstreren. Meer inspiratie nodig? Wat dacht je van het wandelen van de Millstätter See Höhensteig, het observeren van zeldzame steenkreeften, fietsen rond het meer of een bezoek aan de grootste modelspoorbaan van Oostenrijk?

Kärnten Card

Met de Kärnten Card heb je de sleutel tot avontuur, plezier en tal van voordelen in je hand. Het opent dagelijks de deuren naar meer dan 100 excursies in heel Karinthië – van bergbanen tot boottochten, maar ook musea, dierentuinen en zwembaden. Bovendien geeft de Kärnten Card je kortingen bij meer dan 50 aangesloten bedrijven.

Familie Toorenburg

 

Handen uit de mouwen

Terug naar de boerderij van de familie Egarter. Daar is de ‘werkdag’ begonnen met het plukken van paardenstekken voor het voeren van de konijnen. In ruil voor een aai over hun pluizige bolletje, staan de kwartels hun eieren aan de kinderen af. Ook de geiten en vooral de boerderijkat – met maar drie pootjes – worden overladen met knuffels. Maar dan moeten toch echt de handen uit de mouwen worden gestoken. Want, ‘de koeien staan op springen, de varkens motten vreten en het hooi moet van het land’. En tussen de bedrijven door moet ook nog vers brood worden gebakken. Zo wordt bij de Toorenburgjes in een middagje snel duidelijk dat er voor al die ambachtelijke lekkernijen die overal in Karinthië op tafel staan, heel hard gewerkt moet worden.

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de gezinskampeerders in ACSI FreeLife magazine 1-2021. Tot en met mei kun je nog genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. Alle video’s vind je ook terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Ambachtelijk lekkers aan de Millstätter See

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht