ACSI FreeLife

Menu

Advertorial: Kampeer alleen deze zomer in historisch centrum Freiberg

Deze zomer heb je de unieke gelegenheid om je caravan of camper in het hart van zilverstad Freiberg te parkeren. Vier vakantie te midden van het middeleeuwse centrum, wat sinds 2019 is uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed. De stad wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Saksen en herbergt een interessante mijngeschiedenis.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Kamperen in het centrum van Freiberg

Wakker worden voor het kasteel

Wakker worden en ontbijten voor de voormalige schatkamer van Saksen, kasteel Freudenstein is mogelijk van 16 juli tot en met 30 augustus. Een plek waar normaal gesproken de stadsgidsen van Freiberg volop anekdotes delen uit de 850-jarige geschiedenis van de stad, die heel Saksen roem en glorie bracht met zijn zilver. Nooit eerder werden deze centrale plekken in het toeristische centrum gratis aangeboden aan kampeerders. Maar niets is normaal in deze corona-zomer. En frisse, nieuwe ideeën typeren de stad Freiberg.

Zomervakantie in Freiberg

“Wij willen graag de alternatieve bestemming worden voor cruisetoeristen, zonaanbidders, kampeerders en marathonwandelaars die niet naar te ver buiten hun eigen landsgrenzen willen reizen”, vertelt de burgemeester van Freiberg, Sven Krüger, met een knipoog als we hem vragen naar het idee achter de zomercampagne. Volgens hem staat een zomervakantie in de zilverstad Freiberg gelijk aan een cruise, stedentrip, actieve vakantie, safari en strandvakantie in één.

Smalle steegjes en gezellig tafelen

Kampeerders uit heel Europa worden uitgenodigd om de smalle steegjes van de oude binnenstad te ontdekken, te snuffelen in kleine, prachtige boetiekjes en te ontspannen in gezellige restaurantjes. Je kunt hier zowel boven als onder de grond ‘wandelen’. Of het nu met de Segway of met de fiets is – de door de mijnbouw gedomineerde omgeving is het ontdekken waard. In de dierentuin kunnen de jongste bezoekers op safari gaan of urenlang glijden, duiken en waterpolo spelen in het moderne buitenzwembad.

Evenementen Freiberg

Drie hoogtepunten van de zomer kunnen ook plaatsvinden met inachtneming van diverse corona-maatregelen: De 4e Saksische Staatstentoonstelling op het terrein van de Zilvermijn Freiberg van 11 juli, de Freiberg Zomeravonden in het kasteel met openluchtbioscoop en theater van 16 juli tot 30 augustus en het Bergstadtfest van 3 tot 6 september.

Zelf orgelpijpen maken

Naast de gevestigde vakantieprogramma’s in het Stadt- en Bergbaumuseum, Dom en Terra Mineralia zijn er voor juli en augustus ook talrijke nieuwe events gepland: (Familie)rondleidingen, kunstworkshops, het maken van houten pijpen door de orgelbouwer, speciale tentoonstellingen, lezingen, adventure shopping en begeleide wandelingen en fietstochten.

Kampeerplek reserveren

De kampeerplaatsen bij het kasteel kunnen worden geboekt via het VVV-kantoor van Freiberg of online. Parkeerplaatsen voor campers en caravans zijn ook beschikbaar op het Johannisbad en kunnen direct bij het zwembad worden geboekt: www.johannisbad-freiberg.de.

Praat mee

Praat mee: Advertorial: Kampeer alleen deze zomer in historisch centrum Freiberg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht