ACSI FreeLife

Menu

Actievelingen fietsen langs de Millstätter See

TestTour KarinthiëDe Millstätter See in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië leent zich er met een lengte van 12,5 kilometer en een breedte tot 1,5 kilometer perfect voor om rond te toeren met de fiets. Harm tovert de Cube Compact Hybrid fietsen van de fietsendrager en maakt, terwijl Sophia in het ziekenhuis verblijft vanwege haar gebroken enkel, met redacteur Katinka een rondje rond het meer.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Fietsen langs de Millstatter See

De Millstätter See is het op een na grootste meer van Karinthië. Toerisme is de belangrijkste inkomstenbron voor de vijf grote dorpen die aan het meer liggen. De grootste campingdichtheid vind je in Döbriach aan de zuidkant van het meer. Daar overnachten de Actievelingen op Seecamping Mössler. Het zonlicht laat het water schitteren en geeft een zachtgroene kleur aan de indrukwekkende bergtoppen die het meer omringen. Gecombineerd met het milde klimaat vormt dit landschap de perfecte kampeerplek voor zon- en bergliefhebbers Sophia en Harm.

Op afstand meegenieten

Omdat Sophia in het ziekenhuis ligt en Harm haar slechts een half uurtje per dag mag bezoeken, gaat hij om zijn gedachten te verzetten graag mee fietsen rond de Millstätter See. En ik (Katinka) fiets met hem mee. Als ik op de camping aankom, heeft Harm beide Cube fietsen al klaarstaan. Behendig klikt hij de fietstas vast op het achterrek van zijn fiets.

Klaar voor de start, af!

We beginnen onze tocht. Het fietspad voert licht glooiend langs het meer. Onderweg kunnen we onze smaakpapillen verwennen. Bijvoorbeeld bij de Fischimbiss in Dellach waar de lekkerste visgerechten op de kaart staan. Bereid met vis uit het ondergelegen meer. Vanaf je stoeltje in de fleurige tuin kijk je uit over het meer en de omliggende bergen. Harm belt vanaf het terras met Sophia om haar toch even mee te laten genieten.

Schipper mag ik overvaren?

Na de visburgers te hebben verorberd fietsen we richting Millstatt. Daar laten we ons verleiden door het veerbootje wat net aanmeert in het kleine haventje. Het perspectief vanaf het water lijkt ons ook wel wat. Bovendien zijn we dan sneller aan de overkant waar we de prachtige uitzichten alleen maar hoeven te delen met andere fietsers en de plaatselijke fauna in plaats van het voorbijrazende verkeer. In een wip rijden we de fietsen aan boord en zo’n tien minuten later, zetten we voet aan de zuidoever van de Millstätter See.

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de Actievelingen in ACSI FreeLife magazine 8-2020. Van november 2020 tot en met mei 2021 kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook nog eens allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Actievelingen fietsen langs de Millstätter See

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht