ACSI FreeLife

Menu

2x Zugspitze, dubbel plezier

De Zugspitze ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Voor een letterlijk grensoverschrijdende wintersportvakantie bezocht ACSI FreeLife beide kanten van de 2.962 meter hoge berg.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Zugspitze BayerischeZugspitzbahn

De drie skigebieden Classic Garmisch, Zugspitze en Kranzberg liggen dicht bij elkaar en laten zich daarom goed combineren in een reis. Camping Tennsee in het dorpje Krün vormt een goede uitvalsbasis voor wintersporters en winterkampeerders. Hoogtepunt is de rit met de gondel naar de top van de Zugspitze, met 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland.

Spectaculaire kabelbaan

Bovenaan is de grens met Oostenrijk. Sinds vorig jaar zweeft er een hypermoderne kabelbaan naar boven, het is er een van superlatieven. Deze baan heeft ‘namelijk s werelds hoogste pilaar (127 meter), overbrugt het grootste hoogteverschil (1.945 meter) in een sectie en heeft tevens de langste vrije overspanning (3.213 meter). De twee comfortabele designcabines kunnen 580 mensen per uur vervoeren. Vanwege de hoogte zijn er geen bomen en zodoende is het twintig kilometer grote skigebied heel overzichtelijk. De pistes zijn veelal breed en heerlijk om vaart te maken.

Oostenrijk

Wanneer je vanuit Nederland kijkt, is het gebied rondom Ehrwald, de Tiroler Zugspitz Arena, het eerste Oostenrijkse skigebied dat je tegenkomt. Vanaf Camping Zugspitzcamp heb je alle kanten op prachtig zicht op de omliggende bergtoppen. En je bent dicht bij verschillende skigebieden.

Tiroler Zugspitz Arena is dan officieel één gebied met 142 kilometer aan pistes. Dit gebied bestaat uit verschillende kleinere gebieden die met elkaar verbonden zijn via bussen. Dat komt er in de praktijk op neer dat je per dag voor één subgebied kiest. Het dichtstbijzijnde gebied is Wetterstein, hemelsbreed nog geen drie kilometer van de camping.

20 kilometer aan blauwe pistes

Wetterstein ligt direct op een helling aan het dorp, niet zo hoog dus, en omvat twintig kilometer aan veelal brede, blauwe pistes. Twee grote stoeltjesliften brengen je naar boven. De perfecte plek om er de eerste uurtjes van de vakantie een beetje in te komen op brede banen.

Volledige tweeluik

Op de camping biedt de wellness de ideale plek om na het skiën de spieren te ontspannen en ga je na een heerlijk diner in het restaurant met rode wangen van een dag in de buitenlucht lekker slapen. Het tweeluik over wintersporten rond de Zugspitze lees je in ACSI FreeLife 1-2019. Ben je alvast op zoek naar een geschikte camping in het gebied? Bekijk dan het aanbod van Eurocampings.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: 2x Zugspitze, dubbel plezier

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht