ACSI FreeLife

Menu

Trend: opblaasvoortent

Opblaasvoortenten zijn in. Niet verwonderlijk, want ze zijn licht én snel op te bouwen. Steeds meer voortentfabrikanten bieden een opblaasvariant.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De opblaasvoortent is uitgevonden in Engeland. Dat zeggen althans Ate Kroon en Roland Schimmel, salesmanagers van Kampa UK Limited, dat naar eigen zeggen als eerste een dergelijke voortent op een caravanbeurs aan het publiek toonde.

Vier jaar geleden

Kroon: “Vier jaar geleden zijn we met de ontwikkeling begonnen.” En de Air-Concept van Tabbert in samenwerking met Isabella dan? Dertien jaar geleden presenteerden zij deze opblaasbare voortent met licht en schaduw al. Oké, de luchtbuizen waren immens dik en niet helemaal luchtdicht, maar toch.

In Groot-Brittannië gaan ze ondertussen als warme broodjes over de toonbank. Vorig jaar alleen al zijn er ongeveer 15.000 opblaasbare voortenten voor caravans en campervans verkocht. Voor komend jaar verwachten experts zelfs een stijging tot 20.000 stuks.

De sterren staan goed

Van zulke verkoopaantallen kunnen fabrikanten en dealers hier alleen maar dromen. Toch zien we op beurzen meer en meer opblaasvoortenten. Of we het haast duizelingwekkende succes uit Engeland kunnen evenaren, zal moeten blijken. Het is de consument die beslist.

De Duitse tentfabrikant dwt introduceerde vorig jaar de Bora Air en die kreeg er dit jaar twee zusjes bij: de Junior Air en Garda Air. Bedrijfsleider Dieter Winneknecht ziet de doelgroep duidelijk voor zich: “Mensen die kort op vakantie gaan en geen tijd willen verliezen aan een ingewikkelde, langdurige opbouw.”

Opblaasvoortent van eigen bodem

Ook de fabrikant van eigen bodem, Doréma, gaat mee met de trend. Hun succesvolle Magnum is nu ook verkrijgbaar als opblaasvoortent, in twee varianten zelfs: de Magnum Air Weathertex en Magnum All Season. En speciaal voor Tabbert ontwikkelde Doréma het Air-Beam-concept, verkrijgbaar in drie groottes met breedtes van 240 tot 520 centimeter.

Doréma-woordvoerder Michael Haus ziet een gouden toekomst voor de opblaasvoortent: “Over vijf jaar wordt 50% van de markt beheerst door opblaastenten.” Bedrijfsleider Hans Oonk heeft de productie daarom weggehaald uit China en ondergebracht in de eigen fabriek in Radomlje in Slovenië. “Zo hebben we meer controle over de afwerking.” Scheurt er desondanks toch een luchtbuis, dan koop je voor ongeveer € 10 een vervanging.

Het volledige artikel over de opblaasvoortent lees je in de 1-2015 editie van ACSI FreeLife.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Trend: opblaasvoortent

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation