ACSI FreeLife

Menu

Het voortentennieuws 2017

Lucht is in opmars. Steeds meer aanbieders van voortenten vervangen hun tentstokken door stabiele luchtkanalen. Maar er speelt meer. Wat voor nieuwtjes kunnen we verwachten in 2017 op het gebied van voortenten?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
gentletent home 410
ventura pascal 390
sunncamp inceptor air

Gentle Tent (zie eerste foto) is één van de merken die inspringt op de luchttrend. Sterker nog, bij dit merk uit Wenen dat nieuw is op de kampeermarkt, is alles opblaasbaar. Gentle Tent wil door zijn ontwerpen en kleuren het aanbod van voortenten verrijken. Gentle Tent stelt zich als doel om veel aandacht te besteden aan de ontwerpen en tegelijkertijd te zorgen voor stabiliteit, een gering gewicht en een kleine pakmaat.

Uit één stuk

Alle Gentle Tents zijn uit één stuk vervaardigd, waardoor je niets kwijt kunt raken. Je bevestigt de voortent aan de caravan door middel van de Caravan Connection. Dit is een dunne lap stof die in de tentrail van de caravan wordt getrokken en vervolgens met een ritssluiting aan de voortent wordt bevestigd.

Luchtslangen

Bij het Nederlandse Doréma worden de nieuwe modellen voor 2017 (Futura en Contua) gedragen door luchtslangen in plaats van tentstokken. Bij Herzog vormt de Bora met volledig opblaasbaar frame samen met de Sunset Super en de Aeroflight één van de nieuwe modellen voor 2017. Ventura, de dochteronderneming van Isabella, kwam met een nieuw logo, een nieuwe catalogus en een nieuwe collectie voortenten. De Ventura Pascal 390 is een opblaasbare voortent die bedoeld is voor trekkers die snel hun tent willen opzetten. Door het éénkamersysteem heeft de tent maar één opblaaspunt.

Uitneembaar grondzeil

Bij de voortenten van het Nederlandse merk Unico heb je voortaan de optie om je voortent uit te breiden met een uitneembaar kuipgrondzeil. Zo voorkom je dat je ’s ochtends verrast wordt met water of ongedierte in de voortent. Het uitneembare grondzeil wordt aan de onderkant van de voortent bevestigd met klittenband.

Overweeg jij een voortent aan te schaffen? Laat je dan op de hoogte brengen met het acht pagina’s tellende voortententjournaal in ACSI FreeLife 8-2016. Hierin lees je per merk wat je allemaal kunt verwachten in 2017. Ideaal toch om door de bomen het bos weer te kunnen zien.

bestel magazine

 

Praat mee

Praat mee: Het voortentennieuws 2017

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation