ACSI FreeLife

Menu

De perfecte wintervoortent

Steeds meer kampeerders trekken er ook in de winter op uit. Natuurlijk moet je wel een geschikt onderkomen hebben. ACSI FreeLife vertelt waar je op moet letten voordat je een wintervoortent koopt.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Als je caravan of camper winterbestendig is, is hij in het koude seizoen een aantrekkelijk alternatief voor een vakantiehuisje, pension of hotel. Er hoort natuurlijk wel een geschikte voortent bij.

Wintervoortent; vorm en functie

Een wintervoortent heeft vele functies: opberg- en droogruimte, warmtebuffer, koelkast of zelfs verblijfsruimte als je een goede kachel  hebt. Klassieke wintervoortenten zijn ofwel gemaakt van zwaar pvc-zeildoek, dat erg condensgevoelig is maar wel de koude enigszins buiten houdt, ofwel van met pvc bekleed polyester.

Ook de vorm is belangrijk. Hoe steiler het dak, hoe beter de sneeuw er vanaf kan glijden. Het meest gangbaar zijn daarom de wintervoortenten met een knik in het dak. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar; je zit dus niet vast aan een bepaalde grootte.

Wintervoortenten hebben twee tochtstroken van kunststofschuim, die of al zijn aangenaaid of die je in een zoom moet steken. Aan de beide buitenste tentstokken bevestigde aanduwstangen drukken de schuimstof tegen de wand van de caravan om zo de binnenruimte optimaal tochtvrij te houden.

Koopadvies en tips

Ben je benieuwd wat voor tentstokken het beste dienst doen in een wintervoortent? En waar je rekening mee moet houden bij het opzetten van je wintervoortent? In het december/januari nummer van ACSI FreeLife lees je het uitgebreide artikel over wintervoortenten.

Wil je meteen overgaan op aanschaf van een tent? In hetzelfde artikel vind je een overzicht van 21 wintervoortenten.

bestel magazine

 

Praat mee

Praat mee: De perfecte wintervoortent

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation