ACSI FreeLife

Menu

De nieuwe voortenten van 2019

Oriënteer jij je op een nieuwe caravanvoortent? Dan kan je waarschijnlijk wel wat inspiratie gebruiken. ACSI FreeLife ging tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht langs bij de grote merken. We lichten er een aantal primeurs uit.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Kampa Club AIR Pro 450
Kampa Grande AIR All-Season 390

Opblaasbaar is inmiddels gemeengoed  in de wereld van voortenten. Maar wat zijn de nieuwtjes van 2019 als je zoek gaat naar een voortent voor je caravan? ACSI FreeLife neemt je mee langs de voortentnieuwtjes en nieuwe modellen van de belangrijkste merken.

Kampa

Het aanbod van Kampa telt twee nieuwkomers. De Club Air Pro (zie eerste foto hierboven) heeft één opblaaspunt en is geschikt voor caravans met een stahoogte van 235 tot 250 centimeter. De Club Air Pro is verkrijgbaar in de breedtes 330, 390 en 450 centimeter. In de zomer biedt deze caravanvoortent volop verkoeling dankzij de ritsbare voor- en zijpanelen.

De Grande Air All Season (zie tweede foto hierboven) is er eentje voor seizoenskampeerders die op zoek zijn naar een diepe voortent. Dit model is aan beide kanten eenvoudig uit te breiden. Zo’n opblaasbare uitbouw van 300 bij 190 centimeter kost € 563 en je kan deze met een ritssluiting eenvoudig aan de voortent bevestigen.

Doréma

Doréma richt zich met de Horizon Air All Season (zie derde foto hierboven) op de kampeerder die niet alleen in het hoogseizoen op de camping staat. Deze opblaasbare caravanvoortent bestaat uit een extra zware kwaliteit tentdoek van TenCate, zodat dit model ook geschikt is om in het voor- en naseizoen te gebruiken. Het dak is aan de binnenzijde voorzien van een lichtgrijze print. Voor € 479 kan je dit model vergroten met een uitbouw van 210 bij 140 centimeter.

De Magnum Air Force (zie vierde foto hierboven) is het tweede nieuwe model van het Nederlandse merk. De basisuitvoering van 260 of 390 centimeter breed kan je zowel links als rechts uitbouwen. De optionele uitbouw van dit nieuwe model staat helemaal los van de caravan, zodat je niet gebonden bent aan de omloopmaat. Het model is geschikt voor caravans met een railhoogte van 235 tot 255 centimeter. Voor een optionele uitbouw betaal je € 349.

Herzog

Herzog presenteert de Bora Evo Air, de opvolger van de Bora. Het nieuwe model (zie vijfde foto hierboven) bestaat uit een volledig opblaasbaar frame uit één geheel en is standaard voorzien van een binnenhemel. De Evo Air heeft in tegenstelling tot de Bora geen ronde maar een rechthoekige vorm. Waar de Bora zeven opblaaspunt telt, is de Evo Air opblaasbaar vanuit één punt.

Welke nieuwtjes zijn er nog meer?

Nieuwsgierig naar de andere nieuwe voortenten? In ACSI FreeLife 8-2018 zetten we ze alle nieuwtjes van de belangrijkste merken op een rijtje.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De nieuwe voortenten van 2019

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht