ACSI FreeLife

Menu

Avontuurlijk kamperen met daktent

Kamperen met een tent op een wel heel bijzondere plaats: het dak van een Citroën Berlingo. Arnold Toppen uit Barneveld zag een gat in de markt.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

ACSI FreeLife spreekt deze gepassioneerde ondernemer. “Nee bestaat niet voor mij.”

Car Travelcamp

Eind december 2015 startte Arnold Toppen, samen met zijn vrouw Mieke, Car Travelcamp. Het bedrijf verhuurt auto’s met op het dak een tent geplaatst. Hoewel hij een groot liefhebber is van kamperen, was het nooit per se zijn bedoeling om het kampeerwereldje in te duiken. Maar het kampeerhart van de ondernemer bleek groter dan hij van tevoren dacht.

Toppen: “Ik had vroeger een modebedrijf, maar wilde dat niet tot het einde van mijn carrière blijven doen.” Om een lang verhaal kort te maken: het bedrijf werd verkocht, en Arnold en Mieke gingen reizen door Europa. En daar ontdekten ze de daktent tijdens een kampeervakantie.

Daktent; binnen zes minuten

Op een camping zag het tweetal een stel met Volvo en daktent. “De man liep in zijn eentje naar de receptie. Wij vonden dat een beetje asociaal en zeiden tegen elkaar: ‘Hij laat zijn vrouw in haar eentje de tent opzetten’. Maar het was zo gedaan. Zelfs een vrouw kan het”, grapt Toppen.

“De tent is in zo’n zes minuten op te zetten”, beweert hij. Helemaal nieuw is het niet, geeft hij toe. In Amerika is kamperen met een daktent al wat gebruikelijker en ook in Europa is het geen vreemd verschijnsel. Hier verhuurt Landrover soortgelijke constructies. “Maar”, haast hij zich erbij te zeggen, “ons aanbod is wel uitgebreider en wat minder prijzig.”

Luxe, maar niet too much

En dat uitgebreide aanbod, wat houdt dat dan precies in? “Stoelen, parasol, opvouwbaar opbergkastje met kookwindscherm, een koude koelkast, een CampingGaz kooktoestel en zevendelige pannenset. En het is mogelijk om een fietsenrek te huren, voor gewone en elektrische fietsen”, vertelt Toppen geduldig. Of je nu wil wildkamperen of verblijven op de camping, het kan allebei. “Het is best luxe, zonder dat het too much wordt”, meent hij. “Want het moet natuurlijk wel avontuurlijk kamperen blijven.”

Tot nu toe zijn er vier kampeerauto’s beschikbaar, allemaal Citroën Berlingo’s. Mocht het stormlopen, dan is er altijd nog een optie tot uitbreiding. Want hoewel de eerste boeking nog niet binnen is, maakt Toppen zich geen zorgen over toekomstige klanten. “Ik ben een ondernemer, nee bestaat niet voor mij.”

Meer informatie, mogelijkheden en tarieven, vind je op de website van Car Travelcamp.