ACSI FreeLife

Menu

Ledverlichting tijdens het kamperen

’s Avonds een boek lezen voor de caravan, wat drinken met de buren of alvast wat spullen klaarleggen voor de volgende dag: goede verlichting is erg prettig tijdens het kamperen, zowel binnen als buiten. Dat hoeft niet met een bouwlamp, maar flikkerend kaarslicht is ook niet ideaal. De oplossing is ledverlichting op de camping.

Auteur
Loes van den Heuvel
Datum
ReactiesReageer

Voordelen ledverlichting op de camping

Ledverlichting kent veel voordelen. Zo is een ledlamp enorm zuinig (nog zuiniger dan een spaarlamp), en is de levensduur vele malen langer dan gewone lampen: gemiddeld heeft een ledlamp 50.000 branduren. Verder heeft zo’n lamp geen opwarmtijd nodig en wordt deze niet erg warm.

Een ander groot voordeel is dat muggen niet op ledverlichting afkomen. Muggen zijn namelijk gek op ultraviolet licht, dat bijvoorbeeld van gloeilampen en kaarsen straalt. Ledverlichting straalt geen ultraviolet licht uit. Dat scheelt een hoop muggen! Ledverlichting is daarom erg handig op de camping.

Soorten ledverlichting

Door de groeiende populariteit van ledverlichting zijn er steeds meer ledproducten op de markt verschenen. Zo heeft Gimeg een uitgebreide lijn met ledverlichting. Hierbij zitten ook handige artikelen voor kampeerders, zoals dimbare lampen en lampen met een variabele ingangsspanning van 10 tot 30v DC, wat inhoudt dat ze op bijna alle zwakstroomapplicaties toepasbaar zijn. Hierdoor zijn ze bestand tegen spanningswisselingen die het laadsysteem veroorzaakt en knipperen ze niet.

Naast de ledlampen van verschillende merken zijn er ook diverse accessoires verkrijgbaar, zoals armaturen, adapters en andere toepassingen. Voor op de camping is een oplaadbare lamp het makkelijkst. Je vindt zulke handige ledproducten voor kampeerders bij een kampeerspeciaalzaak.

Ledverlichting is overigens allang niet meer het felle witte licht zoals in het begin, maar komt in vele (warme) varianten. Zo maak je het op de camping net zo sfeervol camping als je wilt. Laat de vakantie maar komen!

Praat mee

Praat mee: Ledverlichting tijdens het kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation