ACSI FreeLife

Menu

V&A: Schotelantenne, maar geen beeld

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Vraag van Irene de Jong uit Schagen:

Ik heb een schotelantenne op onze caravan, maar het lukt me niet om contact met de satelliet te maken. We hebben al van alles geprobeerd maar we krijgen geen beeld. We hebben zelfs al een nieuwe ontvanger gekocht, maar zonder resultaat. We worden er moedeloos van. Joop, ken je iemand die verstand van zaken heeft en bij ons langs zou willen komen? Uiteraard tegen vergoeding.

Antwoord van Joop:

Ervan uitgaande dat de schotelpositie correct is en de bekabeling juist is aangesloten (zie ook het artikel in ACSI FreeLife wintereditie 2012-2013, hier na te bestellen), denk ik aan een defect van de apparatuur. Ik raad u als eerste aan om contact op te nemen met de leverancier, desnoods met uw caravan op de stoep. Hij moet ogenblikkelijk kunnen zien of de decoder dan wel de ontvangstkop (LNB) defect is.

Verder zou de bekabeling tussen schotelantenne en decoder of tussen decoder en TV-toestel defect kunnen zijn. In een 20-polige scart-kabel zijn bijvoorbeeld soms niet alle contacten aangesloten.

Als dit niets oplevert, kunt u contact opnemen met een bedrijf dat satellietapparatuur levert. In Noord-Holland vindt u ze in Hensbroek, Wieringenwaard en Den Helder. In Eindhoven, waar ik woon, is de firma Bombeeck dè specialist.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

Praat mee

 1. A

  Nieuwe lnb kop kan waarschijnlijk de oorzaak zijn
  Wij hebben dit ook gehad en voor 20 euro is het verholpen

  Mvg Arjan

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Schotelantenne, maar geen beeld

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation