ACSI FreeLife

Menu

V&A: Schotel op het dak of ernaast

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
schotel

Vraag van Enzo Spadon uit Leiden:

Ik overweeg de koop van een volautomatische satelliet schotel. Adviseert u montage op het dak van de caravan of op een standaard ernaast?

Antwoord van Joop:

Plaatsing op het dak heeft als voordeel dat alle apparatuur permanent verbonden is. Bovendien is het de meest stabiele bevestiging (de schotel moet stevig staan) en levert de verhoogde positie van de schotel vaak een betere ontvangst op. Nadelen zijn de toegenomen garagehoogte van de caravan en aantasting van de stroomlijn. Bovendien is de montage een (dure) klus die alleen een specialist kan uitvoeren.

Als de caravan (bijna) altijd op dezelfde plek blijft staan, is plaatsing naast de caravan misschien te overwegen, maar dan wel op een stevige driepoot. Het richten van de schotel is na wat oefenen geen heksentoer meer. Het kost wat tijd, maar is wel goedkoper.

Heeft u ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

Praat mee

  1. l

    Mijn ervaring met een schotel op het dak, is goed, mits je niet onder bomen of dergelijke staat. Bij slecht weer raad ik de schotel op dak neer te leggen. Heb ook een losse aut.schotel van Travel Vision en doet het goed op plaatsen waar je dan niet afhankelijk bent van de plek van camper en ook bij slecht weer is deze schotel goed te gebruiken. Is iets meer werk, maar kabel aan de kabelplug. De schotel ergens vrij opstellen en druk op de start knop en zoekt de satelliet voor goede ontvangst. Daarna de bedieningskast eraf halen en klaar is het. Ook bij elke dag een andere stek/plaats is goed te doen. Je kan de schotel met driepoot op een goede plaats bij het bed of op bed neerleggen en bij een volgende camperplaats eruit halen en aansluiten. Succes met de losse automatische schotel.

    Reageer
    0
    0

Praat mee: V&A: Schotel op het dak of ernaast

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht