ACSI FreeLife

Menu

Tv kijken op de camping, hoe werkt dat precies?

Vind je het fijn om tijdens de vakantie ook het journaal te blijven volgen? Of wil je, ook tijdens het kamperen, absoluut niet missen of Janine en Ludo nog steeds bij elkaar zijn in GTST? Neem dan een tv mee tijdens de kampeervakantie. Bovendien is het ook een perfect tijdverdrijf met het gezin, mocht het onverhoopt regenen. Maar als je een tv meeneemt, hoe zorg je er dan voor dat je daadwerkelijk ontvangst hebt?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
tv kijken op de camping

In Nederland is het niet moeilijk om op de camping tv te kijken, door bijvoorbeeld Digitenne te gebruiken. Maar als je op vakantie gaat naar het buitenland, dan zijn er andere opties om tv kijken op de camping mogelijk te maken.

Kabel

Zo is het onder andere mogelijk om tv te kijken via kabel op een kampeerplaats met tv-aansluiting. Via de kabel ontvang je dan de standaardkanalen die zijn ingesteld door de camping. Je krijgt dan voornamelijk de zenders te zien die lokaal worden ontvangen. Als de camping gebruik maakt van satelliet-tv over de kabel, dan kan je vaak ook BVN ontvangen, dit is een publieke zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. Vergeet vooral niet om een coaxkabel mee te nemen die lang genoeg is om de tv-aansluiting op de kampeerplaats te verbinden met de tv.

Satelliet

Wanneer je op vakantie gaat naar een camping waar mensen voor een lange tijd verblijven, dan zie je op veel caravans of campers een satellietschotel bevestigd. Via de schotel kan je namelijk honderden wereldzenders ontvangen, helemaal gratis. Zo ontvang je onder andere NPO 1, 2 en 3, regionale zenders en BVN. Wil je meer zenders ontvangen? Dan heb je een abonnement nodig. Bij www.canaldigitaal.nl kun je een speciaal abonnement afsluiten met recreatiepakket. Zo ontvang je van 21 maart t/m 21 september 48 tv-zenders en in de wintermaanden ontvang je alleen de gratis zenders, maar dit zijn er 170! Bekijk ook zeker eens de opties van JOYNE, een nieuwe speler op de markt wat betreft betaalbare satelliet-tv.

Tv kijken via laptop

Neemt een tv teveel ruimte in beslag? Dan is er de optie om tv te kijken via de laptop. Hiervoor kan je een speciale tv-box aanschaffen die je op een usb-poort van de laptop kunt aansluiten. Hier sluit je vervolgens je schotel op aan middels een f-stekker. Of je kunt een zogenaamde Free-To-Air ontvanger halen bij een computerwinkel. Je krijgt dan een tv-ontvanger en een antenne, die je aansluit op een usb-poort.

Natuurlijk is het ook mogelijk om via wifi digitale tv te kijken via de laptop of mobiel. Maar vaak is de wifi op de camping niet sterk genoeg hiervoor. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van je eigen 4G-netwerk op de mobiel en via de apps van KPN, Ziggo of Netflix een filmpje te kijken.

Lees ook eens TV kijken tijdens je vakantie voor extra tips.