ACSI FreeLife

Menu

Perfecte campingstoelen voor de siësta

Naast campingstoelen en een -tafel mag een goede ligstoel natuurlijk niet ontbreken op reis.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

ACSI FreeLife selecteert tien verschillende campingstoelen. Hoe is het met comfort, stabiliteit en gebruiksgemak gesteld?

Ligstoel

Voor een middagdutje voor de caravan of camper, als extra bed in de tent of om op te zonnebaden op het strand – een goede ligstoel komt op en rond de camping altijd wel van pas. Onder de tien geselecteerde modellen bevinden zich enkele klassieke modellen met een knik- en klikscharnier of steunbeugel voor het hoofd- en voetdeel, twee ligstoelen met armleunvergrendeling en eentje met zaagtandvergrendeling. Uitklappen gaat bij alle modellen heel gemakkelijk.

Campingstoelen opzetten

Belangrijk met het opzetten is of de poten waar de rugleuning op rust bij het verschuiven van de stoel niet per ongeluk inklappen. Als je daar niet op bent bedacht, kun je lelijk achterover kukelen. Bij de meeste modellen wordt dit voorkomen door een klem, door een veiligheidsbeugel of door de automatische vergrendeling van het knik- en kliksysteem. De maximale draaglast van alle tien modellen is volgens de opgave van de fabrikanten minstens tweehonderd kilogram.

In het juni/juli nummer van ACSI FreeLife magazine vertellen we welke ligstoelen er te koop zijn en waar je op moet letten bij de aankoop daarvan. Zo zijn de scharnieren en stoffering belangrijke punten.

Praat mee

Praat mee: Perfecte campingstoelen voor de siësta

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation