ACSI FreeLife

Menu

V&A: Gebruik accustarter

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Vraag van Berry Beijer uit Barneveld:

Ik heb een accustarter gekocht. Kan ik die gebruiken om de camper na een paar maanden stilstand te starten indien de accu bijna leeg is? Tot nu toe heb ik nog nooit accuproblemen gehad, maar je weet maar nooit.

Antwoord van Joop:

Als de startaccu van de camper in goede conditie verkeert, zal hij na een paar maanden stilstand nog niet leeg zijn. Wanneer dat wel zo is, vervang hem dan. Koppel uit voorzorg de min-pool los zodra de camper in de winterstalling gaat, dit voorkomt ontladen. Nog beter is het om de accu te verwijderen en thuis op de druppellader aan te sluiten. Een accustarter, ook ‘jumpstarter’ genoemd, werkt pas goed als hij volledig is opgeladen. Laad hem na gebruik meteen weer volledig op. Een lege startaccu op spanning brengen gaat meestal beter met een tweede auto ernaast, waarvan de motor draait. Gebruik hiervoor zware, dikke startkabels.

Heeft u ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

Praat mee

 1. RL
  Rudolf Lamens

  Er worden altijd veel vragen gesteld over het bewaren en onderhouden van accu’s,
  het gaat meestal toch om de kwaliteit en conditie van de gebruikte accu, als de accu in goede conditie is en geheel is opgeladen,dan is het geen probleem om de accu de winter zonder bij te laden te laten overleven, mits er geen stroom loopt naar verbruikers. Bij boten worden meestal massa schakelaars gebruikt om het elektrisch circuit te onderbreken. Bij Campers en Caravans, als er geen massa schakelaar is aangebracht , is het losmaken van de massa pool het beste. Helaas komt het ook voor dat een onderhoudsvrije accu na een tijd dus niet zo onderhoudsvrij blijkt te zijn dat het accuzuur peil dusdanig laag is geworden dat een goede werking niet meer te verwachten is. Voorkom in ieder geval dat de accu geheel wordt ontladen daar de meeste accu’s daar niet tegen kunnen en daarna niet meer opgeladen willen worden.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Gebruik accustarter

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation