ACSI FreeLife

Menu

V&A: Geen spoelwater in het toilet

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
slide freelife expert pagina

Vraag van Harry Zoll uit Helmond:

Aan het eind van onze vakantie leek het spoelwater in het toilet van onze Delta Summerliner caravan op te zijn. We hoorden alleen een raar rochelend geluid. Het reservoir bleek echter nagenoeg vol, dus daar zat het probleem niet. Joop, wat kan de oorzaak zijn?

Antwoord van Joop:

De spoelwaterpomp wordt geactiveerd door het indrukken van de grote, ronde knop die ook de klep van het toilet bedient. Ik denk aan de volgende oorzaken:

 • de zekering (die zich in de toiletschacht boven de tank bevindt), is kapot. Vervanging is geen probleem maar een kapotte zekering heeft meestal een onderliggende oorzaak,
 • de pomp is stuk (die is voor een leek vrijwel onbereikbaar, maar ter geruststelling: hij gaat zelden of nooit kapot),
 • de verbinding tussen pomp en spoelopening onder de rand van de toiletpot is geblokkeerd of los (dit is voor een leek vrijwel niet te repareren).

Fabrikant Thetford in Etten-Leur (tel. 076 5042200) verleent een prima service in dit soort gevallen.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

stel je vraag

 

Praat mee

 1. HZ

  Beste Joop,

  uw antwoord is waarschijnlijk gebaseerd op een thetford toilet met een elektrisch bedienbare pomp. Onze Delta Summerliner heeft geen elektrische pomp. Het toilet wordt doorgespoeld door het draaien aan de rechtse knop. (Links is voor het openen van de klep van het toilet). Kan ik de storing zelf verhelpen? Onze caravan staat gestald in Kroatië, dus even naar de dealer wordt moeilijk. Groet, Harry.

  Reageer
  0
  0
  1. Ik heb even contact opgenomen met Joop, maar hij kan je helaas niet verder helpen. Hij kent het toilet niet goed genoeg. Misschien dat de dealer kan helpen? Bijvoorbeeld met contactgegevens van de fabrikant van het toilet?

   Reageer
   0
   0

Praat mee: V&A: Geen spoelwater in het toilet

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht