ACSI FreeLife

Menu

V&A: Moveraccu aan druppellader

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
5
5
ReactiesPraat mee

Vraag van Ger van Ruiven uit Norg:

De accu van mijn Reich mover is vijf jaar oud en aan vervanging toe. Hij was al die jaren continu op de druppellader aangesloten. Het bedrijf waar ik mijn nieuwe accu heb gekocht, zegt echter dat een accu daar ‘lui’ van wordt. Drie dagen per maand aan de druppellader zou voldoende zijn, werd mij verteld. Joop, wat is jouw mening?

Antwoord van Joop:

In principe is het niet nodig om een accu voortdurend op de druppellader aangesloten te houden. Een volle, in goede conditie zijnde accu verliest namelijk vrijwel geen lading. Zorg wel dat hij constant vol is, want dan leeft hij het langst (5-8 jaar, afhankelijk van de belasting en het gebruik).

Een goede druppellader schakelt het laadproces uit zodra de moveraccu vol is, ook wanneer hij is aangesloten. Zit de moveraccu in het verbruikscircuit, is de druppellader parallelgeschakeld en er is vaak bijlading, dan zit er ergens een verborgen verbruiker. De minpool loskoppelen is dan de remedie.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

stel je vraag

 

Praat mee

 1. E

  Betreft ; accu constand aan de druppel lader.

  Al een accu in de winter aan de druppel lader word aan gesloten, moet je er wel voor zorgen dat er geen verbruikers zijn aan gesloten om dat er dan een stroom afname is ( z, g lek stroom) waar door de druppel lader blijft opladen en niet in de ontlaat ciclus komt , een druppelader moet na een aantal druppel laat uren de accu iets ontladen om daarna de accu weer op laden dit gebeurt niet als er een lekstoom is.

  Reageer
  0
  0
 2. KT
  Kees Tempelaar

  “Zorg wel dat hij constant vol is” wil dus zeggen dat de accu voortdurend aangesloten moet zijn op een druppellader want die zorgt daar voor. Anders kun je er niet zeker van zijn dat aan die eis wordt voldaan.
  Zo begrijp ik bovenstaande uitleg tenminste.

  Reageer
  0
  0
  1. Hierbij de uitleg van Joop:

   ‘De accu is vol als de druppellader dit aangeeft met het controlelampje. De lader kan dan enige tijd losgekoppeld worden (van de netspanning af en de klemmen los). Een volle accu houdt dan een aantal weken vrijwel zijn volledige lading. Daarna is bijladen weer nodig.’

   Reageer
   0
   0
   1. PU

    Waarom moeten de klemmen los?
    Er wordt toch niet meer geladen.

    Reageer
    0
    0
  2. Mijn excuses voor de late plaatsing. Ik heb Joop gevraagd om wat verduidelijking.

   Reageer
   0
   0

Praat mee: V&A: Moveraccu aan druppellader

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation