ACSI FreeLife

Menu

V&A: Gasregelaar beschermd tegen bevriezing?

Laurens Spexgoor uit Lichtenvoorde vraagt zich af hoe je de gasregelaar tijdens de wintersport kan beschermen tegen bevriezing. “Een verwarmingselementje lijkt mij niet afdoende. Ondanks dat ik het vaak zie, lijkt mij met een plastic zak afdekken ook zeker niet afdoende.”

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Joop

Antwoord van Joop:

De regelaar zal alleen bevriezen bij een extreem lage temperatuur, extreem hoog verbruik en inferieure LPG-vulling. Deze vulling kan water en hogere koolwaterstoffen bevatten. Zuiver propaan heeft daar minder last van. Aanvriezende condens aan de buitenkant is minder erg dan een dichtvriezende doorlaat van de regelaar.

Ook kan er aan de buitenkant van de gasfles vastvriezende condens zitten. Propaan blijft echter tot ver onder nul gas leveren. Voor een goed verdampingsproces mag de gasfles niet ingepakt worden. De fles mag eventueel wel in een verwarmde omgeving geplaatst worden. De Truma EisEx op 12 volt voeding zal vrijwel altijd voorkomen dat de regelaar bevriest.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Gasgebruik tijdens het winterkamperen

Ga je winterkamperen en kun je nog wel wat meer advies gebruiken? In ACSI FreeLife 8-2017 vragen we aan een gasexpert van Primagaz hoe jij je het beste kunt voorbereiden op een koude kampeerwinter.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: V&A: Gasregelaar beschermd tegen bevriezing?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht