ACSI FreeLife

Menu

Welke e-bike neem jij mee op vakantie?

E-bikes zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook onder kampeerders zijn de fietsen razend populair. Hoe kies je jouw ideale e-bike? ACSI FreeLife zet vijf e-biketypes op een rij.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
9
9
ReactiesPraat mee

Bijna elke fietsfabrikant heeft wel een aantal e-bikes in zijn programma. Dat maakt de keus niet eenvoudiger. In ACSI FreeLife 3-2017 beschrijven we daarom vijf typen e-bikes met voorbeelden. Daarnaast vertellen we welke caravanfabrikanten e-bikes aanbieden en hoe de aandrijving van de e-bike precies werkt. Hier bespreken we alvast de vijf typen.

1. Trekkingfietsen

In Nederland worden trekkingfietsen soms verward met moutainbikes, maar ze zijn toch echt bedoeld voor meer dan alleen maar over een heuveltje crossen. De frames zijn er in alle soorten en maten – van diamantframe tot trapezeframe met een verzonken bovenbuis. De klassieke trekkingfiets heeft zich bewezen als goede toerfiets voor korte of lange reizen.

2. Vouwfietsen

Vouwfietsen hebben het voordeel van een geringe afmeting. Ze zijn een prima alternatief voor ritjes van pakweg tien tot vijftien kilometer –  voor langere tochten wordt het wat lastiger.

3. Lage instapfietsen

Wie graag wat comfort en veiligheid wil bij het afstappen en wegrijden kan het beste kiezen voor een frame met een lage instap. Dit frametype wordt ook wel het ‘golf’ frame genoemd. De zitpositie is comfortabel en uitstekend geschikt om rustig te toeren.

4. E-mountainbikes

Naast elektrische trekkingfietsen zijn er nu voor ambitieuze heuvelfietsers ook elektrische mountainbikes. Met deze fietsen sla je ook op lastige grintpaden of glooiend terrein geen slecht figuur.

5. Oogstrelende e-bikes

Een beetje lastig te benoemen, deze groep. Het zijn modern ogende e-bikes, die hun elektrische aandrijving soms niet eens prijsgeven. Ze zijn niet alleen bedoeld voor jonge mannen die zo nodig hun hippe lifestyle willen showen. De fietsen zijn zonder meer elegant vormgegeven, met veel aandacht voor stilistische oplossingen. Het framedesign is vaak strak en technisch volledig up to date.

In ACSI FreeLife 3-2017 lees je het uitgebreide artikel.

Praat mee

 1. J
  J.Ph.Balder

  Wij hebben dit jaar 2 e-bikes gekocht, in de winter/voorjaar gingen we naar Spanje en deden de boodschappen dan met met de gewone fiets, dat werden we zat, nu dus met de Raleigh Stoker e-bikes. Wij wilde/ willen geen scooter meenemen. Op de fiets blijf je ook nog in beweging.

  Reageer
  0
  0
 2. VL
  Van Leeuwen

  Ik heb een fietslift laten monteren werkt geweldig

  Reageer
  0
  0
 3. j

  ik heb al enige jaren een Dutch Id, met Bosch middenmoter, die doet het uitstekend bergop, ik ben ontzettend tevreden, en als damesfiets ontzettend mooi model..

  Reageer
  0
  0
 4. T

  Jammer dat jullie lezers van het blad blij maken met een prijs van € 865,– voor een elektrische mountainbike die in werkelijkheid € 3299,– kost. Zelfs de “gewone” (zonder ondersteuning) Cujo kost nog € 1199,–

  Reageer
  0
  0
 5. E

  Wij fietsen inmiddels voor het 3e jaar grote afstandsroutes met onze cannondale e-bikes. Zonder problemen: Oostenrijk, Spanje, Nederland en dit jaar de Alpe Adria: Salzburg- Porec.

  Reageer
  0
  0
 6. P

  Ik heb mijn gazelle medeo zelf omgebouwd tot e-Bike Ik kan er maar een ding over zeggen. In één woord geweldig, super ligt en ziet er uit als een gewone fiets, al veel positieve reactie’s gehad.

  Reageer
  0
  0
 7. GA
  Gerard en Ans

  Onze Shinga elektrische vouwfietsen!!!! De beste en een top bedrijfje!
  Waarom testen jullie die niet??? heeft u wel eens een e-bike op uw Camper of caravan gezet???? dan ben je een hernia verder! dag vakantie…..onze Shinga e-vouwfietsen zijn de uitkomst, beste koop sinds jaren!!!

  Reageer
  3
  0
  1. T

   Zijn ze ook zo geschikt om 80 km mee te fietsen ?

   Reageer
   0
   0
  2. E

   Als je met 2-en bent zijn e-bikes tillen op de caravan fietsendrager heel goed te doen.

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Welke e-bike neem jij mee op vakantie?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation