ACSI FreeLife

Menu

Tik tik en je hebt je eigen fietsroute

Voordat je de tweewielers op de fietsendrager zet, is het wel zo prettig als je al weet hoe (ver) je gaat fietsen. Met de fietsroutenetwerk-app kun je sinds kort eenvoudig zelf je route uitstippelen.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
screenshot 2016 08 13 14.49.19.383

Deze app die is ontwikkeld door Van Ommen Automatisering (VOA) maakt handig gebruik van de fietsknooppunten. In Nederland is in totaal 30.000 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes uitgezet. Je hebt dus volop keuze om leuke fietsroutes te creëren.

Voordat je de fietsroutenetwerk-app downloadt, kun je ook op de website alvast een route uitstippelen. Voordat je het weet, heb je jouw persoonlijke fietsroute samengesteld. Je voert je startlocatie in en van daaruit tik of klik je de gewenste knooppunten aan. Vervolgens stippelt de app of de website via de knooppunten een route uit.

Opladen

Klaar met uitstippelen? Dan zie je onderaan precies hoeveel kilometer en tijd je kwijt bent. De app geeft daarnaast aan waar je aan kunt leggen voor een kopje koffie. Bovendien kun je precies zien waar je je e-bike kunt opladen. De fietsapp – die sinds vorige maand uit is – is inmiddels 4.500 keer gedownload.

Maak jij gebruik van een Garmin of andere fietsnavigatie? Dan kun je jouw uitgestippelde route ook downloaden als GPX-bestand.

De echte kilometervreters kunnen beter gebruikmaken van de Landelijke Fietsroutes. De afstanden van deze 31 routes lopen uiteen van 30 kilometer tot de Ronde van Nederland over 1.300 kilometer.

Wandel jij liever? Ook dan kun je in delen van Zuid- en Noord-Holland je eigen rondje uitstippelen.

Praat mee

 1. KJ
  Kees Jansman

  Ziet er redelijk uit, echter vind ik de app van Fietsnetwerk.nl makkelijker in gebruik en heeft die een groter aanbod aan fietsroutes…

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Tik tik en je hebt je eigen fietsroute

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht