ACSI FreeLife

Menu

Deze fietsgadgets kunnen mee in de tas

Fietsen is populairder dan ooit. Met alleen een tweewieler ben je er nog niet. Denk alleen al aan een pompje en geschikte fietskleding. Welke fietsgadgets komen dit jaar van pas zodat je zorgeloos op die fiets kunt springen?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
ortlieb-back-roller-city_fietstas

Dit is volgens De Wit Schijndel de top vijf van handige gadgets voor op de tweewieler.

Waterdichte fietstassen

Ga jij op fietsvakantie of hou jij wel van een picknick? Dan komen de waterdichte fietstassen van Ortlieb van pas. De buidels zijn voorzien van het Quick-Lock 1.2 bevestigingssyteem. Daardoor kun je de tassen met één hand losmaken uit de sluiting. Voor en achterop de fiets; de Ortlieb fietstassen zijn er in alle soorten en maten. Voor de professionele fietser is er bijvoorbeeld de Ortlieb Ultimate6 Pro, een stuurtas met een ruim dekselvak. Dat dekselvak is speciaal gemaakt om je mobiele apparatuur veilig weg te stoppen en te blijven bedienen. De Office-Bag fietstas is ontworpen voor de fietsende forens. Deze aktetas kun je gebruiken als schoudertas, maar je kunt ‘m ook aan je bagagedrager vastmaken.
Prijs: vanaf € 64,95

Fietsondergoed voor dames

Een lange fietstocht vraagt veel van je zitvlak. Normaal ondergoed kan naar verloop van tijd gaan schuren. Onder wielrenners is het daarom not done om een onderbroek te dragen onder je fietsbroek. Voor de dames is er sinds kort de Craft Seamless, een naadloos short van elastische stof die voorzien is van een zeem. Je kunt ‘m onder een andere broek dragen. Zo zit je lekker comfortabel en is je zitvlak alvast voorbereid op een lange fietstocht.
Prijs: € 49,95

Thermoshirt

Als het buiten aan de koude kant is, kleed je je het liefst zo efficiënt mogelijk. Laagje, laagje en nog een laagje, dat kan nogal een benauwd gevoel geven. Gelukkig zijn er tegenwoordig thermoshirts, zoals de Shortsleeved Warm van Falke. Heb je eronder nog maar één laag nodig. Bovendien sluit de Shortstleeved Warm goed aan op het lichaam. Het thermoshirt voor mannen is rond het middel voorzien van een dubbele laag om de nieren te beschermen. Je hoeft met dit ademende shirt niet bang te zijn voor klotsoksels. Rond de oksels vind je een speciale ventilatiezone. Het thermoshirt van Falke is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en blauw.
Prijs: € 44,95

Fiets- en wandelkaarten

Aan navigatiemogelijkheden is tegenwoordig geen gebrek. Tocht gaat er voor de echte avonturiers nog altijd weinig boven een kaart. Falk is al decennia de meest bekende uitgever van diverse soorten kaarten. Naast de Nederlandse fietsatlas geeft Falk ook thematische kaarten uit zoals de Utrechtse Heuvelrug en de Kop van Holland. Op de website van De Wit Schijndel kun je kiezen uit allerlei auto-, fiets- en wandelkaarten.
Prijs: vanaf € 6,95

Drinkzak

Op de fiets verlies je meer vocht dan je denkt. Door het rijwindje merk je niet altijd dat je transpireert. Iedere keer naar die bidonhouder grijpen, is niet echt ideaal. Voor de dorstige fietsers is er gelukkig ook een andere manier om je vochtpeil aan te vullen. Met de Crux Reservoir van CamelBak hoef je niet meer te bukken voor die bidon en komt het drinken via een slangetje in je mond. Met de Crux Reservoir die mooi in je rugzak past, ben je onderweg verzekerd van 1,5 liter. Daar kun je wel even mee vooruit. De CamelBak Crux Reservoir is ook verkrijgbaar in een 2 en 3 liter variant.
Prijs: vanaf € 34,99

Tweede Paasdag

Ben je nog niet helemaal klaar voor het kampeerseizoen? Dan kun je ook tijdens de paasdagen kampeershoppen bij De Wit Schijndel. Traditiegetrouw opent De Wit op Tweede Paasdag (maandag 17 april 2017) haar deuren van 10.00 tot 17.00 uur.

Praat mee

Praat mee: Deze fietsgadgets kunnen mee in de tas

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht