ACSI FreeLife

Menu

De Fiets Awards 2017 goes to…

ACSI fietst intro logoAan fietskeuze geen gebrek. Zoek jij een nieuwe fiets en zie je door de bomen het bos niet meer? Wellicht komt een van de kersverse winnaars van de Fiets Awards in de buurt van jouw ideale tweewieler. Op 3 april 2017 werd de Sensa Superlite Disc gekozen tot Fiets van het Jaar.

Auteur
Sander Cox
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
Sensa Superlite Disc
Giant Prime E+2

Deze fiets wordt geproduceerd door Intersens uit Almelo. Volgens de jury heeft de Sensa Superlite (zie foto) ‘waanzinnige rij-eigenschappen’ en is deze fiets goed in balans en licht. De Sensa Superlite (€ 1.149) heeft een voorvork van carbon en is voorzien van schijfremmen.

E-bike van het Jaar

Bij de elektrische fietsen ging de hoofdprijs naar de Giant Prime E+2 (zie foto 2). Deze sportieve e-bike heeft een laag en breed aluminium frame en geïntegreerde verlichting. Het juryoordeel: “Het hele plaatje klopt, eigentijds ontwerp, aandacht voor veiligheid en perfecte rijeigenschappen. De Giant Prime E+2 heeft een krachtige motor waarbij de ondersteuning natuurlijk aanvoelt.” De kersverse E-bike van het Jaar wordt gefabriceerd door Giant Benelux BV in Lelystad. De adviesprijs bedraagt € 2.699.

Speed E-bike van het Jaar

Bij de snellere e-bikes (de zogenaamde speed e-bikes of speed pedelecs) ging Trek met de overwinning aan de haal met de stijlvolle Super Commuter+ 85. Naast de uitstekende rijeigenschappen is de jury onder de indruk van het design. De motor is verstopt in het frame en alle kabels lopen mooi door het frame. Trek Benelux uit Harderwijk zorgt voor de productie en distributie van de Commuter 85+ (€ 4.999).

Nieuwe prijscategorieën

Tot voor kort bestonden de Fiets Awards van RAI Vereniging uit drie categorieën. Sinds dit jaar zijn daar twee categorieën bijgekomen. De Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2 werd uitgeroepen tot allereerste Racefiets van het jaar. Net als Sensa, Giant, Trek en Cannondale viel ook Cube in de prijzen. Bij de Mountainbike van het Jaar ging de hoofdprijs naar de Cube Reaction GTC One.

Jury

De vakjury van de Fiets Awards van RAI Vereniging bestond uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME, RAI Vereniging, de redactie van het blad FIETS en vier lezers van FIETS. RAI Vereniging behartigt de belangen van 700 fabrikanten en importeurs van onder anderen brom- en snorfietsen en fietsen.

Recordomzet fietsbranche

De fietsverkopers hebben over het algemeen weinig te klagen. Deze week werd nog bekend dat de Nederlandse fietsbranche in 2016 voor het vierde jaar op rij een recordomzet (937 miljoen euro) heeft geboekt. Het aantal verkochte fietsen daalde wel, met ongeveer 5 procent. Daar staat dan weer tegenover dat door de opkomst van de e-bikes, de gemiddelde aanschafprijs van een nieuwe fiets is gestegen naar iets meer dan € 1.000.

Praat mee

 1. H

  pracht fiets,en rijd fantastisch

  Reageer
  0
  0
 2. 4,5 jaar terug een Stella Verona gekocht in Nunspeet volgens de “ANWB de beste fiets” op dat moment. Helaas alleen maar problemen gehad zoals.
  Accu defect na 2 jaar, Display vervangen na 20 maanden,koplamp defect oxidatie, standaard lam en nu tot slot rammelen de kogels in de versnelling naaf en breken de ultra dunne spaken ik mijn buik vol van Stella. Dus voor mij binnenkort zeker geen Stella meer.

  Reageer
  0
  2
  1. JW
   J.J. Wilming

   Wij hebben sinds 4 jaar een Stella Vicenza en hebben nog nooit zoveel gefietst. Mijn man heeft wel een keer wat met zijn accu gehad. Stella is bij ons aan huis geweest om het probleem netjes op te lossen. Waar zie je dit nog tegenwoordig? Ook voor onze servicebeurten komt Stella bij ons aan huis. Ze zitten tegenwoordig ook dichtbij ons in Waddinxveen. Wij zijn dus juist heel blij met Stella.

   Reageer
   1
   0

Praat mee: De Fiets Awards 2017 goes to...

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht