ACSI FreeLife

Menu

E-bikedragers voor op de camper (deel 2)

E-bikes zijn zelden lichtgewichten. Om het totaalgewicht van je camper te beperken, kies je daarom het best voor een zo licht mogelijke e-bikedrager. We zetten de lichtgewichten op een rijtje.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
e-bikedragers Uebler

De e-bikedrager van Eurocarry is multifunctioneel. Achterop je Ducato kun je de drager zowel opzij klappen, om de achterdeuren te gebruiken, als naar boven klappen, als je hem niet nodig hebt. De drager wordt vast aan de achterkant geschroefd en biedt standaard plaats aan twee e-bikes. Optioneel kan de drager worden uitgerust met een derde wielgoot. De drager verbind je via een 13-polige stekker met de aanhangerkoppeling van het voertuig. Die kun je niet meer gebruiken zolang de drager geïnstalleerd is.

Uebler X21 S

Dit 13 kilogram zware lichtgewicht van Uebler is kinderlijk eenvoudig vast te zetten, kan tot 60 kilogram torsen en neemt ingeklapt amper bergruimte in. Met de optionele oprit kun je je e-bikes er moeiteloos op stallen. Als je drie fietsen wil vervoeren, kun je terecht bij het grotere broertje, de X31 S.

Atera Strada E-Bike ML

De Strada van Atera is een extra brede e-bikedrager voor twee elektrische fietsen en kan nog worden uitgebreid tot een drager voor drie. De grote afstand van 230 millimeter tussen de wielgoten vergemakkelijkt het laden en lossen. Achterop je auto of buscamper zorgt een inklapsysteem ervoor dat je de kofferbak of achterdeuren gewoon nog kunt gebruiken, zelfs als er fietsen op de drager staan. De optionele oprit vergemakkelijkt het laden en lossen.

Memo

Een e-bikedrager moet aardig wat kunnen dragen. Neem je twee de elektrische fietsen mee die aan de zware kant zijn? Dan kun je met de M-Star van Memo ongetwijfeld uit de voeten. Deze e-bikedrager kan twee tweewielers dragen tot maximaal 75 kilogram.

Liftsystemen

Als je voor een traditionele fietsendrager voor achterop kiest, ben je het beste af met een liftsysteem. Behalve BR-System en Thule heeft ook Fiamma een dergelijk systeem in het assortiment.

Dragers voor op de trekhaak zijn een goed alternatief voor vast gemonteerde modellen. Je bevestigt ze in een handomdraai en ze zijn makkelijk te fixeren, eenvoudig te beladen en inklapbaar. Nog een voordeel: thuis kun je ze op de trekhaak van je auto gebruiken. De afstand van de lichten mag ten opzichte van de achterlichten van de camper maximaal 40 centimeter bedragen.

E-bikedragers deel 1

In deel 1 lees je welke vier opties er nog meer zijn om je fiets te vervoeren als je op pad gaat met de camper.

Praat mee

Praat mee: E-bikedragers voor op de camper (deel 2)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation