ACSI FreeLife

Menu

E-bike wint aan populariteit

De elektrische fiets is bezig aan een opmars. Nederlanders fietsten al veel, maar zijn sinds 2004 steeds verder en vaker gaan fietsen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De e-fiets is het enige type fiets waarvan de verkopen stijgen, van alle andere fietsen dalen de verkoopcijfers. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

Verder op de E-bike

Van alle fietskilometers die er worden afgelegd, worden er inmiddels ongeveer 12 procent met de elektrische fiets gemaakt. De afstanden zijn gemiddeld anderhalf keer zo lang dan de afstanden die met een gewone fiets worden afgelegd. Voor woon- werkverkeer is dit zelfs twee keer zo lang.

De e-fiets is langzaamaan ook haar suffe imago van zich af aan het schudden: steeds meer mensen onder de 65 hebben een e-bike. Daar staat tegenover dat de e-fiets ouderen juist wel in staat stelt om langer te blijven fietsen en dus fit te blijven. Veruit de meeste fietsritten worden recreatief gedaan. Ook leggen fietsers voor recreatieve doeleinden grotere afstanden af dan voor andere reismotieven.

Het onderzoek van het KiM is gebaseerd op uitvoerig literatuuronderzoek en analyses op verschillende datasets over mobiliteit, zoals het Onderzoek Verplaatsingen Nederland (OViN) van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).

 

Praat mee

Praat mee: E-bike wint aan populariteit

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation