ACSI FreeLife

Menu

E-bike Knaus getest

E-bikes zijn populairder dan ooit, zeker voor kampeerders. Camper- en caravanfabrikant Knaus speelt daar handig op in door een elektrische fiets op de markt te brengen.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

ACSI FreeLife probeerde het ros van carbon uit.

Comfortabel, maar…

E-bikes zijn comfortabel, maar vaak erg zwaar en onhandig. Dat staat kampeer- en caravanreizen in de weg. Toch zijn er ook modellen met kleine wielen, zoals de de Knaus PS1. Deze reisfiets werd door de camperfabrikant samen ontwikkeld met e-bikespecialist BESV. De PS1 e-bike met carbonframe kost € 3500. Het stuur en de trappers kunnen worden ingeklapt, wat weer ruimte scheelt bij het transport. Ook is de e-bike is met maar 17 kilogram erg licht.

Hoe rijdt de fiets?

De rijeigenschappen van de fiets zijn typisch voor 20 inch-wielen. Bij bobbels schudt de fietser door elkaar. Schokdempers en voorvork kunnen dit slechts deels opvangen. Verder is de PS1 voor mensen langer dan 1,85 meter te klein. Ook zonder de hulpaandrijving trapt de fiets licht.

Via het bedieningspaneel kies je tussen drie versnellingen. Met aandrijving ingeschakeld gaat de fiets als een speer. Daarom is het aan te raden om de Smart-modus in te schakelen. De elektronica berekent dan aan de hand van de trapfrequentie met hoeveel vermogen de motor jou het ideale fietscomfort geeft.

De accu gaat vijftig kilometer mee. Lange tochten zijn vanwege de kleine wielen echter al gauw vermoeiend. De Knaus PS1 is zodoende een e-bike om boodschappen mee te doen en de plaatselijke bezienswaardigheden te bekijken. Toerfietsers zijn met grotere wielen beter uit.

Praat mee

Praat mee: E-bike Knaus getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation