ACSI FreeLife

Menu

Winterse barbecue recepten

Het sissende geluid van vlees op de grill in een met sneeuw bedekt decor. Winter barbecueën is hot!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Winter barbecue

ACSI geeft je twee heerlijke barbecuerecepten die zich extra goed laten smaken in de koudere dagen.

Gegrilde koolrollade

Ingrediënten (voor vier personen):
– 1 kleine witte kool
– 400 gram metworst
– 2 el olie
– Zout
– Peper
– Paprikapoeder
– Satéprikkers

Bereidingswijze:
Verwijder de buitenste blaadjes van de witte kool en gaar de volledige kool kort in gezouten water. Snij acht grote bladeren los en kook die tien minuten voor laat de rest van de kool uitlekken, snij de stronk eruit, hak de kool fijn en bak gedurende tien minuten in wat olie. Kruid met zout, peper en paprikapoeder, laat afkoelen en kneed de metworst er doorheen.

Vul twee koolbladeren per persoon, rol ze dicht tot een rollade en steek er een satéprikker door om het bij elkaar te houden. Bak de pakketjes zo’n vijftien minuten op hoge temperatuur met gesloten deksel.

BBQ chicken wings

Ingrediënten (voor vier personen):
– 1 kilogram kipvleugels
– 2 citroenen
– 250 ml zoete chilisaus
– 4 pikante pepertjes
– 4 el honing
– 2 teentjes knoflook
– Zout
– Peper

Bereidingswijze:
Pers de citroenen uit en meng het sap met de honing en de chilisaus. Verwijder de pitjes van de pepertjes, snij de pepertjes en knoflook fijn en voeg toe aan de marinade. Kruid naar smaak met peper en zout en laat de kipvleugels een nachtje trekken. Zorg dat de barbecue goed heet is en gril de kipvleugels ongeveer 15 minuten tot ze knapperig zijn. Draai ze af en toe om zodat alle kanten even goed garen.

Bron: KochGourmet.com

Voor alle kooktips om de perfecte winterse barbecue te beleven, bestel je snel ons nieuwste magazine! Het hele verhaal is te lezen in ACSI FreeLife 6-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Winterse barbecue recepten

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht