ACSI FreeLife

Menu

Top 5 handige barbecuegadgets

Kamperen en barbecueën horen bij elkaar. Lekker buiten eten op de camping roept het echte vakantiegevoel op. En de smaak van gegrilde groente en vlees past goed bij die setting.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Voor een geslaagde barbecue op de camping is handig om praktische barbecuespullen en gadgets mee te nemen. ACSI FreeLife geeft je graag een top 5 van leuke barbecuegadgets:

Barbecueën!

1

BBQ Notebook: praktisch barbecueën

De ruimte van de kofferbak is beperkt. Het is dan ook praktisch om een compacte barbecue mee te nemen die weinig ruimte inneemt. Een barbecue die je op kunt vouwen, zoals de BBQ Notebook, biedt dan uitkomsten. Je klapt de BBQ Notebook uit en hij is klaar voor gebruik. Niet alleen handig voor op de camping, maar met het handvat ook gemakkelijk mee te nemen als je een dagje naar het strand gaat bijvoorbeeld.

2

BioLite Campstove Bundle: terug naar de natuur

Bij de BioLite Campstove Bundle brander denk je misschien niet direct aan barbecueën. Toch kun je met deze brander je eigen vuurtje stoken door middel van takjes die je in de brander stopt. Op je zelf gestookte vuurtje kun je je eigen gerecht klaarmaken. Bijvoorbeeld door een lekker stukje vlees te grillen (met de grillplaat) of om pasta te koken met de ketel. Het koken op een echt houtvuurtje geeft echt het gevoel dat je weer midden in de natuur zit. Het vuurtje wordt aangestoken met behulp van de firestarter. De hitte van het vuur zet de brander om in elektriciteit. Hierdoor kun je met deze brander ook je telefoon opladen of je kunt er verlichting op aansluiten.

3

Popcorn maker

Voor wie zijn (klein)kinderen meeneemt op vakantie is het leuk om ook voor hen wat lekkers op de barbecue te bereiden. Met de popcorn maker kun je popcorn maken op de barbecue! Zet de popcorn maker op de barbecue, verwarm een beetje boter of olie onderin de bak en vul de bak met popcornmais. Even wachten, en poppen maar! Een goed gevulde bak popcorn is heerlijk bij een warme zomeravond bij de caravan, tijdens een spelletje of bij het lezen van een goed boek.

4

Goede uitrusting

Natuurlijk kom je met een handige barbecue al een heel eind, maar een fijne set tangen en goede spatels wordt barbecueën een makkie. Zorg voor een goed schort voor de echte grillmasteruitstraling en natuurlijk tegen de vlekken. Met ijzeren spiesen voor de lekkerste saté en barbecuehandschoenen voor de veiligheid steel je gegarandeerd de show op de camping.

5

Campingaz Party Grill 400

Bijna net zo compact als de BBQ Notebook is de Campingaz Party Grill 400. Deze barbecue is handig voor op de camping, aangezien het alles-in-één is. Je ermee kunt koken, bakken, grillen, roosteren en wokken. Door de afneembare pootjes is deze barbecue gemakkelijk mee te nemen. Zo wordt koken op de camping echt een eitje.

Je krijgt de Campingaz Party Grill 400 nu thuisgestuurd bij een abonnement op 8x ACSI FreeLife magazine. Bekijk de aanbieding (geldig tot 2 augustus 2016).

Opgelet: elke camping heeft andere regels omtrent barbecuegebruik op de camping. Op sommige campings kun je alleen op bepaalde plekken barbecueën of gebruikmaken van de barbecues die de camping biedt. Ook kun je soms alleen maar barbecueën op kolen, gas of elektriciteit. Het is handig om voor vertrek het campingreglement erop na te slaan, zodat je niet onnodige spullen meeneemt.

Heb jij nog handige tips voor het barbecueën op de camping? Of handige barbecuegadgets die je zeker niet mag missen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Praat mee

Praat mee: Top 5 handige barbecuegadgets

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation