ACSI FreeLife

Menu

Koffie op de camping

Wil je ook op de camping ’s ochtends genieten van een lekker kopje koffie? Een koffiezetapparaat is niet eens nodig, want ook zonder stroom zijn er genoeg manieren om koffie te zetten.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

ACSI FreeLife geeft een aantal tips voor lekkere koffie op de camping.

Koffie ‘al fresco’

Een van de eenvoudigste manieren om koffie te zetten is ‘al fresco’. Letterlijk betekent dit ‘in de kou’ of ‘in de buitenlucht’. De naam geeft al aan waar deze manier van koffiezetten ooit is ontstaan: buiten boven een vuurtje. Voor het zetten van koffie ‘al fresco’ heb je een steelpan, een maatbeker en een zeefje nodig. Je meet eerst de gewenste hoeveelheid water af en voegt een klein beetje extra water toe voor de absorptie. Doe dit in een steelpan en zet deze op het vuur. Voeg vlak voordat het water begint te koken de gemalen koffie (medium of grovere maling) toe. Vuistregel is tien eetlepels per liter water. Laat het geheel zo’n vier minuten rusten en schenk het vervolgens door een zeefje in de kopjes.

Handpresso

Met de Handpresso Wild Domepod maak je zonder stroom een perfecte espresso waar en wanneer je maar wilt. Handig voor in de caravan of camper. De Handpresso Wild breng je zoals een fietspomp op druk. Je pompt tot je 16 bar druk hebt opgebouwd en voegt kokend water en gemalen koffie toe. Dankzij de 16 bar druk produceert Handpresso een espresso met een prachtige crema. Door het compacte formaat en het lage gewicht is dit een fijne reisgenoot voor liefhebbers van espresso. Met de handpresso Wild kun je overal genieten van je favoriete melange. De handpresso Wild is hier te bestellen vanaf € 79.95.

Koffiepotje

Espresso maken op een gasstel of kampvuur is niet moeilijk met de Pergulator Cafetière, ook wel koffiepotje genoemd. Door verwarming van het water onderin wordt deze door een buisje naar boven gestuwd door een deksel waarin zich de koffiemaling bevind. De koffie in het koffiepotje wordt verder omhoog gedrukt en hierbij wordt de espresso koffie opgevangen boven in het reservoir. Prijs: € 8,95.

Cappuccino machine

Liefhebbers van espresso en koffie verkeerd hoeven geen heimwee meer te hebben naar thuis als ze op de camping verblijven. De Cappuccino machine van Bellmann werkt niet op elektriciteit en produceert op een kooktoestel tot negen espresso’s. Ook het opschuimen van melk is geen probleem voor deze cappuccino machine. Een overdrukventiel zorgt voor de nodige veiligheid. Prijs: € 129,95.

Hoe zet jij koffie tijdens het kamperen? Wij horen het graag!

Praat mee

 1. ah
  adrie van hese

  hoi,ik heb eeb thermokan van ongeveer een liter:daar plaats ik een plastic filter op met daarin een papieren filter no 4 ,een hoeveelheid koffie naar smaak.met steelpan heet water 3 maal op schenken en klaar;heerlijke koffie naar eigen sterkte en smaak..
  groetjes a3

  Reageer
  3
  1

Praat mee: Koffie op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation