ACSI FreeLife

Menu

Campingrecept: Risotto met eekhoorntjesbrood

Koken op de camping: het is anders dan thuis achter het gasfornuis. In ACSI FreeLife daarom recepten van Europese campings, bereid met lokale ingrediënten en zonder ingewikkelde keukenapparatuur.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Deze keer: Risotto met vers eekhoorntjesbrood op Camping Caravanpark Sexten in Italië.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 200 gr. Carnaroli risotto
  • ½ ui
  • 150 gr. vers eekhoorntjesbrood
  • 3 dl groentebouillon
  • Verse peterselie
  • 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 gr. Boter

Bereiding campingrecept:

Snijd het eekhoorntjesbrood in schijfjes en bak de paddenstoelen samen met de gehakte uien in een koekenpan. Voeg vervolgens de Carnaroli rijst toe, bak deze aan en blus met witte wijn en groentebouillon. Roer kort voor het einde van de kooktijd de boter en de Parmezaanse Kaas er door en serveer met peterselie.

Wist je dat err tegenwoordig drie soorten risotto bestaan? Voor Vialone Nano en (soms ook) Arborio kun je in de Nederlandse supermarkt terecht. Voor de Carnaroli moet je naar een speciaalzaak. Tenzij je natuurlijk op de camping bent in Italië, dan kun je hem overal kopen.

Benodigdheden:

  • koekenpan
  • braadpan

Dranksuggestie: Wijn – Kermesse Elena Walch

Kookinspiratie

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Kooktocht door Europa’ van de campingketen Leading Campings. De organisatie heeft meer dan 30 campingrecepten verzameld op hun campings in negen Europese landen en die gebundeld. Voor deze gerechten heb je geen oven, mixer of friteuse nodig, je kunt ze maken op maximaal twee gaspitten of een barbecue. Binnen een mum van tijd ontpop je je tot de masterchef van de camping! Prijs € 19,95

Ben je benieuwd naar meer campingrecepten uit het boek? In ACSI FreeLife 3-2015 vind je het recept van Playa Montroig Camping Resort (Spanje): Vis-suquet.

bestel magazine

Confidental Infomation