ACSI FreeLife

Menu

Barbecues getest: Sissen en smullen

Als je kampeert leef je lekker buiten. Een barbecue is hierbij natuurlijk onmisbaar. Maar welke barbecue kun je het best meenemen naar de camping? ACSI FreeLife test zes compacte modellen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Lang leve het barbecueseizoen! Zodra de dagen lengen en het buiten langer licht en warmer is, haalt heel Nederland de barbecue uit de schuur. En uiteraard zet je die traditie tijdens je kampeervakantie gewoon voort. Welk type barbecue het meest geschikt is voor op de camping is soms onderwerp van discussie, en daarom besloten wij de proef op de som te nemen. We testen zes houtskool-, gas en elektrische barbecues.

Afwerking en materiaalkeuze

Om te beginnen wegen en meten we elke barbecue en zetten we elk model meerdere keren in elkaar. Afwerking en materiaalkeuze bestuderen we nauwkeurig. Hierna testen we alle barbecues uitgebreid in de praktijk. Op elk rooster leggen we twee soorten worstjes en een flinke steak.

Met een vleesthermometer en stopwatch timen we allereerst hoe lang het duurt tot de worst zijn optimale kerntemperatuur van 82 graden bereikt. Het grillaroma, de grillstrepen en de knapperigheid beoordelen we tijdens het oppeuzelen.

De ultieme grillervaring

Houtskool, gas of elektrisch? Wanneer je een barbecue aanschaft, is dat de eerste selectieronde. Puristen zweren bij houtskool, voor anderen geeft een gasbarbecue of elektrisch exemplaar de ultieme grillervaring. Maar het moet gezegd: die typische barbecuegeur krijg je eigenlijk alleen met houtskool. Daar moet je dan wel wat meer tijd- en vooral geduld – voor hebben, want het duurt al gauw twintig minuten tot de kooltjes gloeien en klaar zijn voor gebruik.

Hét nadeel van houtskool is de schoonmaakbeurt na afloop. Pas als de kooltjes volledig zijn afgekoeld, kun je de koolresten en as wegkieperen en de barbecue reinigen. Misschien wel hierom is de gasbarbecue favoriet bij kampeerders. Gas is sowieso mee op reis en dankzij de snelle hitteontwikkeling kun je vlug beginnen.

Welke modellen onderwerpen we aan de test:

 • Outwell Portable Feast Grill Cazal
 • Lotusgrill
 • Camperglück inklapbare barbecue
 • Cadac Safari Chef
 • Campingaz 1 series compact LXR
 • Tristar Q-2816 Barbecue

In ACSI FreeLife 4-2016 lees je alles over de prestaties van bovengenoemde barbecues.

bestel magazine

Praat mee

 1. ng
  noels guy

  willy Vanderelst heeft natuurlijk gelijk, je kan dat jammer vinden maar houtskool BBQ
  is op bijna alle campings verboden,tenzij ze zelf een plaats aanduiden waar het mag,maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als voor je tent, caravan of camper.
  het is dan ook van groot belang om een goede gas BBQ aan te bevelen.
  gezond BBQen, ook op de camping.
  onbekend is onbemind? maar de gas BBQ van “OUTDOOR CHEF” is met verve een van de beste gas BBQ’s op de markt. en die verdient zeker een plaats in de rij.
  er is al een kompakt model voor een redelijke prijs.
  de minichef P 420G kost +/- 249 Euro.

  Reageer
  0
  0
 2. Vw
  Vanderelst willy

  Beste redactie,

  Ik dacht dat houtskool bbq geen optie zijn, vooral omdat ze op de meeste campings zijn verboden en dat is zeer terecht vind ik.

  Beste groeten,
  Willy

  Reageer
  0
  0
 3. AW
  Ad van Werven

  Gelezen. Bedankt voor de info.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Barbecues getest: Sissen en smullen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation